Hatay Usulü Kısır Tarifi İçin Malzemeler
- 3 çay bardağı köftelik bulgur
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı isot
- 150 ml. zeytinyağı
- 1/2 (yarım) çay bardağı nar ekşisi
- 1 demet maydanoz (doğranmış)
- 4-5 dal taze soğan (doğranmış)
- 1 tutam taze nane (doğranmış)
- Yarım limon
Servis ederken malzemeleri;
- 3-4 kornişon turşu
- 4-5 biber turşusu
- 4-5 dal marul veya kıvırcık yaprağı
- 1 -2 limon dilimi
Hatay Usulü Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?
- Geniş bir kap veya tepsiye bulgur, biber ve domates salçasını ekleyelim ve bir güzel yedirelim.
- Daha sonra tuzunu ilave ederek 1 su bardağı sıcak suyla karıştırıp üzerine kapatalım 10 dakika bekletelim. ( bu şekilde daha kolay ve pratik oluyor).
- Yeşilliklerimizi yeşil soğan, yeşil nane ve maydanozu sirkeli suda 10 dakika bekletelim ve ince ince doğrayalım.
- Beklettiğimiz bulgurumuza isotunumuzu ekleyelim ve bir güzel 5 dakika kadar yoğuralım daha sonra zeytinyağı ve nar ekşisini de ekleyip yoğurmaya devam edelim.
- 📌(isteğe göre limonda bu aşamada sıkılabilir) bulgur yenebilecek kıvamda yumuşadığında maydanoz, taze soğan ve taze nanemizi ekleyelim 2 dakika daha karıştıralım.
- Tüm malzemeleri birbirine karışan kısırı marul yapraklarının üzerine koyarak kornişon turşusu ,biber turşusu ve limon ile birlikte servis edebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder