Hatay Usulü Kısır Tarifi

 

Hatay Usulü Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 çay bardağı köftelik bulgur
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı isot
  • 150 ml. zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) çay bardağı nar ekşisi
  • 1 demet maydanoz (doğranmış)
  • 4-5 dal taze soğan (doğranmış)
  • 1 tutam taze nane (doğranmış)
  • Yarım limon

Servis ederken malzemeleri;

  • 3-4 kornişon turşu
  • 4-5 biber turşusu
  • 4-5 dal marul veya kıvırcık yaprağı
  • 1 -2 limon dilimi

    Hatay Usulü Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kap veya tepsiye bulgur, biber ve domates salçasını ekleyelim ve bir güzel yedirelim.
  • Daha sonra tuzunu ilave ederek 1 su bardağı sıcak suyla karıştırıp üzerine kapatalım 10 dakika bekletelim. ( bu şekilde daha kolay ve pratik oluyor).
  • Yeşilliklerimizi yeşil soğan, yeşil nane ve maydanozu sirkeli suda 10 dakika bekletelim ve ince ince doğrayalım.
  • Beklettiğimiz bulgurumuza isotunumuzu ekleyelim ve bir güzel 5 dakika kadar yoğuralım daha sonra zeytinyağı ve nar ekşisini de ekleyip yoğurmaya devam edelim.
  • 📌(isteğe göre limonda bu aşamada sıkılabilir) bulgur yenebilecek kıvamda yumuşadığında maydanoz, taze soğan ve taze nanemizi ekleyelim 2 dakika daha karıştıralım.
  • Tüm malzemeleri birbirine karışan kısırı marul yapraklarının üzerine koyarak kornişon turşusu ,biber turşusu ve limon ile birlikte servis edebilirsiniz 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Doğalından Ayva Tatlısı Tarifi

  En Doğalından Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 4 adet ayva 1 adet kırmızı pancar Her yarım ayva için 1,5 yemek kaşığı şeker 2 adet çubu...