Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet günlük yufka
Sosu için:
- 4 su bardağı süt
- 6 yemek kaşığı (dolu dolu) tereyağ
- 3 adet yumurta
İçi için:
- 5 adet bağ ıspanak
- Yarım kalıp ezine peynir
- Pulbiber
- Tuz
- Sıvıyağ
Üzerine sürmek için:
- Yumurta sarısı
- Çörekotu veya susam
Ispanaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce sosu hazırlıyoruz.
- Derin sos tenceresine süt ve tereyağ ekliyoruz.
- Altını açıp tereyağ hafif eriyince ocağı kapatıyoruz.
- Ilık süte yumurtaları kırıp el çırpıcı ile çırpıyoruz. Sosumuz hazır.
- Ispanakları yıkıyoruz ve doğruyoruz.
- Bir kaba alıyoruz içine peyniri ve baharatları ve sıvı yağı gezdirip karıştırıyoruz.
- Yufkayı tezgaha serip üzerine bolca her yeri kuru kalmayacak şekilde sosluyoruz.
- Yufkayı enlemesine kesiyoruz.
- Uzun tarafına iç harcımızdan koyup rulo sarıyoruz.
- Gül şeklinde sarıp tepsiye diziyoruz.
- Üzerlerine yumurta sarısı ve çörekotu/susam serpiyoruz.
- Tüm yufkalara aynı işlemi yapıp 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder