Ispanaklı Börek Tarifi

 

Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet günlük yufka

Sosu için:

  • 4 su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı (dolu dolu) tereyağ
  • 3 adet yumurta

İçi için:

  • 5 adet bağ ıspanak
  • Yarım kalıp ezine peynir
  • Pulbiber
  • Tuz
  • Sıvıyağ

Üzerine sürmek için:

  • Yumurta sarısı
  • Çörekotu veya susam

    Ispanaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce sosu hazırlıyoruz.
  • Derin sos tenceresine süt ve tereyağ ekliyoruz.
  • Altını açıp tereyağ hafif eriyince ocağı kapatıyoruz.
  • Ilık süte yumurtaları kırıp el çırpıcı ile çırpıyoruz. Sosumuz hazır.
  • Ispanakları yıkıyoruz ve doğruyoruz.
  • Bir kaba alıyoruz içine peyniri ve baharatları ve sıvı yağı gezdirip karıştırıyoruz.
  • Yufkayı tezgaha serip üzerine bolca her yeri kuru kalmayacak şekilde sosluyoruz.
  • Yufkayı enlemesine kesiyoruz.
  • Uzun tarafına iç harcımızdan koyup rulo sarıyoruz.
  • Gül şeklinde sarıp tepsiye diziyoruz.
  • Üzerlerine yumurta sarısı ve çörekotu/susam serpiyoruz.
  • Tüm yufkalara aynı işlemi yapıp 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dereotlu Bezelyeli Pirinç Pilavı Tarifi

  Dereotlu Bezelyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı baldo pirinç 3 yemek kaşığı zeytinyağ 1 yemek kaşığı tereyağ 2 adet...