Kırmızı Biber Sarma Tarifi

 

Kırmızı Biber Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet kapya biber
  • 100 gram beyaz peynir
  • 1 yemek kaşığı dolusu labne peynir
  • 10 dal maydanoz
  • 1 kase iri çekilmiş ceviz

Üzeri için;

  • Biraz zeytinyağ ve kırık ceviz taneleri

    Kırmızı Biber Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kapya biberleri yıkayıp ortalarına çizik atıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika közleyin.
  • Biberler közlenirken iç dolgusunu hazırlayın.
  • Bunun için peyniri ezin ve bir kaseye alın, labne peynir, maydanoz ve ceviz içini ekleyip iyice karıştırın.
  • Fırından çıkan biberlerin üzerine bir bez örtüp soğuyana kadar bekletin, bu kabukların kolay soyulmasını sağlayacaktır.
  • Kabuklarını soyduğunuz biberlerin çekirdeklerini ayırın.
  • Biberleri ikiye bölün.
  • Uç tarafına hazırladığınız içten koyup sarın.
  • Üzerine zeytinyağı ve kırılmış ceviz serpip servis edebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Şekerpare Tarifi

  Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler 125 gram tereyağ (Oda ısısında bekletilmiş) Yarım su bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı irmik Yarım su b...