Kırmızı Biber Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet kapya biber
- 100 gram beyaz peynir
- 1 yemek kaşığı dolusu labne peynir
- 10 dal maydanoz
- 1 kase iri çekilmiş ceviz
Üzeri için;
- Biraz zeytinyağ ve kırık ceviz taneleri
Kırmızı Biber Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kapya biberleri yıkayıp ortalarına çizik atıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika közleyin.
- Biberler közlenirken iç dolgusunu hazırlayın.
- Bunun için peyniri ezin ve bir kaseye alın, labne peynir, maydanoz ve ceviz içini ekleyip iyice karıştırın.
- Fırından çıkan biberlerin üzerine bir bez örtüp soğuyana kadar bekletin, bu kabukların kolay soyulmasını sağlayacaktır.
- Kabuklarını soyduğunuz biberlerin çekirdeklerini ayırın.
- Biberleri ikiye bölün.
- Uç tarafına hazırladığınız içten koyup sarın.
- Üzerine zeytinyağı ve kırılmış ceviz serpip servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder