Beğendili Tavuk Lokum Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk ızgara tava
Marine için;
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 6-7 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı dolusu tavuk baharatı
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
Beğendi için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 2 adet közlenmiş patlıcan
- 50 gram kaşar peyniri rendesi
- 1 tutam tuz ve karabiber
- Muskat
Beğendili Tavuk Lokum Tarifi Nasıl Yapılır?
- Marine ne için gerekli tüm malzemeler bir kaseye alınır. Güzelce karıştırılır.
- Tavuklar eklenerek harmanlanır.
- Streclenerek buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
- En az 2 saat dinlendirin.
- Kapaklı genişçe bir tencere iyice ısıtılır.
- Tavuk parçaları kızgın tencereye yerleştirilir.
- Kapağı kapalı merak pişmeye bırakılır.
- Yaklaşık 20-25 dakika tavuklar suyunu bırakıp çekene kadar kısık ateşte pişirilir.
- Hafifçe kızartılarak diğer tarafı çevrilir.
- Yaklaşık 20 dakika kısık ateşte tavukların diğer yüzü de kızartılır.
- Beğendiği için tereyağı eritilir.
- Un eklenerek kokusu çıkana kadar közlenmiş patlıcanlar eklenir ezerek karıştırılır.
- Soğuk süt eklenir.
- Kıvam alana kadar karıştırılır.
- Bir tutam tuz karabiber ve çok az muskat rendesi eklenir.
- Kaşar peyniri de eklenerek ateşten alınır.
- Servis için önce beğendi tabağa alınır.
- Üzerine tavuk parçaları yerleştirilir.
- Dilerseniz kıyılmış maydanoz ile süslenerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder