Beğendili Tavuk Lokum Tarifi

 

Beğendili Tavuk Lokum Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk ızgara tava

Marine için;

  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 6-7 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı dolusu tavuk baharatı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Beğendi için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet közlenmiş patlıcan
  • 50 gram kaşar peyniri rendesi
  • 1 tutam tuz ve karabiber
  • Muskat 

    Beğendili Tavuk Lokum Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Marine ne için gerekli tüm malzemeler bir kaseye alınır. Güzelce karıştırılır.
  • Tavuklar eklenerek harmanlanır.
  • Streclenerek buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
  • En az 2 saat dinlendirin.
  • Kapaklı genişçe bir tencere iyice ısıtılır.
  • Tavuk parçaları kızgın tencereye yerleştirilir.
  • Kapağı kapalı merak pişmeye bırakılır.
  • Yaklaşık 20-25 dakika tavuklar suyunu bırakıp çekene kadar kısık ateşte pişirilir.
  • Hafifçe kızartılarak diğer tarafı çevrilir.
  • Yaklaşık 20 dakika kısık ateşte tavukların diğer yüzü de kızartılır.
  • Beğendiği için tereyağı eritilir.
  • Un eklenerek kokusu çıkana kadar közlenmiş patlıcanlar eklenir ezerek karıştırılır.
  • Soğuk süt eklenir.
  • Kıvam alana kadar karıştırılır.
  • Bir tutam tuz karabiber ve çok az muskat rendesi eklenir.
  • Kaşar peyniri de eklenerek ateşten alınır.
  • Servis için önce beğendi tabağa alınır.
  • Üzerine tavuk parçaları yerleştirilir.
  • Dilerseniz kıyılmış maydanoz ile süslenerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Şekerpare Tarifi

  Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler 125 gram tereyağ (Oda ısısında bekletilmiş) Yarım su bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı irmik Yarım su b...