Karnabahar Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram karnabahar
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 3 yemek kaşığı un
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
Bulamak için;
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Karnabahar Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karnabaharlarımızı çiçeklerinden ayıralım ve tencereye alalım.
- Üzerini geçecek kadar su ilave ederek orta ateşte karnabaharlar yumuşayana kadar haşlanmaya bırakalım.
- Yumuşayan karnabaharların suyunu süzelim ve ayrı bir kaseye aktaralım.
- Patates ezici veya çatal yardımıyla tüm karnabaharları güzelce ezelim.
- Üzerine yumurta, un, mısır unu, maydanoz, sarımsak, toz biber, karabiber, ve tuzu ilave ederek karıştıralım.
- Hazırladığımız harçtan kaşıkla alalım ve elimizde köfte şeklini verelim.
- Şekillendirdiğimiz karnabahar köftelerini galeta ununa bulayalım ve kızdırdığımız sıvı yağda kızartalım.
- Bu ölçülerle 25 adet karnabahar köftesi hazırlayabilirsiniz.
- Kızaran karnabahar köfteleri servise hazır. Afiyet olsun!.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder