Vişneli Tart Tarifi

 

Vişneli Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram margarin
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 kaşık yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tuzu
  • Aldığı kadar un (4 bardaktan sonra kontrollü şekilde 1 bardak daha ekleyelim)

Sosu için;

  • 2 su bardağı vişne reçeli
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı tereyağ 

    Vişneli Tart Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye reçel ,su ,nişastayı karıştırıp pişiriyoruz ,piştikten sonra tereyağı ekleyip soğumaya bırakıyoruz .
  • Sonra margarin, sıvı yağı, yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıyoruz ve karıştırıyoruz.
  • Şeker iyice erisin sonra vanilya ve kabartma tozu ekleyelim.
  • Unu yavaş yavaş karıştırıyoruz ,hamur koma alınca buzdolabında yarım saat dinlendikten sonra hamurdan portakal büyüklüğünde ayırıp büyük parçayı merdane ile açıp kalıbın altına ve kenarlarına yayıyoruz, çok kalın olmuyacak .
  • Üzerine sosu döküyoruz ve ayırdığımız hamurdan üzerine şekiller yapıyoruz .
  • 190 derece fırında fanlı şekilde kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun benim ölçümden 2 adet çıkıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder