Vişneli Tart Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram margarin
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 kaşık yoğurt
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tuzu
- Aldığı kadar un (4 bardaktan sonra kontrollü şekilde 1 bardak daha ekleyelim)
Sosu için;
- 2 su bardağı vişne reçeli
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı tereyağ
Vişneli Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye reçel ,su ,nişastayı karıştırıp pişiriyoruz ,piştikten sonra tereyağı ekleyip soğumaya bırakıyoruz .
- Sonra margarin, sıvı yağı, yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıyoruz ve karıştırıyoruz.
- Şeker iyice erisin sonra vanilya ve kabartma tozu ekleyelim.
- Unu yavaş yavaş karıştırıyoruz ,hamur koma alınca buzdolabında yarım saat dinlendikten sonra hamurdan portakal büyüklüğünde ayırıp büyük parçayı merdane ile açıp kalıbın altına ve kenarlarına yayıyoruz, çok kalın olmuyacak .
- Üzerine sosu döküyoruz ve ayırdığımız hamurdan üzerine şekiller yapıyoruz .
- 190 derece fırında fanlı şekilde kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun benim ölçümden 2 adet çıkıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder