Cevizli Pirinçli Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için:
- 300 gr dana kıyma
- 1 adet rendelenmiş kuru soğan
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- Yarım küçük boy çay bardağı pirinç (yıkanmış olacak )
- 1 küçük boy çay bardağı ince çekilmiş ceviz
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı dolusu galeta unu
- 1 çay kaşığı tuz, toz tatlı biber, kuru nane
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yemeğe eklenecek sebzeler:
- 2 adet orta boy patates (soyulup küp doğranacak )
- 2 adet havuç (soyulup küp doğranacak )
Suyu için:
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 su bardağı su
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Yarım çay kaşığı karabiber
- İnce kıyılmış maydanoz
Köfteleri bulamak için:
- 1 küçük boy çay bardağı un
Cevizli Pirinçli Sulu Köfte Tarifi Yapılışı
- Önce tencereye yağları koyalım, salçayı koyalım, 1 dk kavuralım, sonra patatesi, havucu ekleyelim karıştıralım, suyunu dökelim.
- Tuz, baharatı serpelim, kısık ateşte o kaynarken derin kapta köfte malzemeleri yoğuralım, misket büyüklüğünde köfteler yapalım, tepsiye döktüğümüz unda köfteleri bulayalım.
- Fazla ununu silkeyelim kaynayan suya tencereye köfteleri atalım, bir kere karıştıralım, birbirine yapışmasın ocağın altını açalım, fokurdayınca tekrar yemeğin altını kısalım.
- 35-40 dk pişirelim, ocağı kapatalım kapatınca ince kıyım maydanozu serpelim karıştıralım, afiyet olsun.
Not: Köfteden bir tane bir tabağa alalım pirinci pişip, pişmediğine bakalım kontrol edelim, iyi olur.