5 Ocak 2020 Pazar

Fortnite 2019 geliri belli oldu: Beklenenden çok fazla

Günümüzün en çok oynanan oyunlarından olan Fortnite için 2019 yükselişle geçti. Hayatta kalma oyunları içinde kendine has tarza sahip olan oyun, oyuncuların beğenisini topladı. Artan taleple birlikte Fortnite 2019 geliri belli oldu. Ayrıca 2019 senesi içinde oyun piyasası büyüklüğünün 120 milyar dolara kadar çıktığı belirlendi.

Fortnite 2019 geliri dudak uçuklatıyor

2019 oyun dünyası için de hareketli geçti. Birçok oyun kullanıcıyla buluştu. Diğer oyunlar da oynanmaya devam etti. Oyunlara ve oyunlara yardımcı donanımlar için harcanan paranın artmasıyla birlikte, oyun yapım firmaları da yarışa girdi. Özellikle hayatta kalma oyunlarının son yıllarda popüler olması, firmaların da dikkatini çekti. PUBG ile artan hayatta kalma türünün sevilmesini ardından, Fortnite da oyuncuların sevgisini kazanmıştı.
Fortnite oynamayı seven kadar sevmeyeni de olsa, oyunun gelirleri artmaya devam ediyor. Bunun sonucunda Fortnite 2019 geliri belli oldu. Oyun 2019 senesi içinde satışlardan 1,8 milyar dolar gelir elde etti. Oyunu oynamak ücretsiz olmasına rağmen, oyun içi satışların bu denli büyük olması da ilgi uyandırdı. Çünkü ücretli olan birçok oyun, bu kadar gelir elde edemiyor.
fortnite 2019 geliri
Epic Games oyunculara birçok paket satın alım tercihi sunuyor. Kıyafetten silaha, oyun içini hareketlendiren paketler 10 dolar gibi fiyattan başlıyor. 125 milyon aktif oyuncuya sahip Fortnite, oyuncuları uzun süre elinde tutma başarısı gösteriyor.
Oyun sektörüne bakıldığında ise, 120 milyar dolarlık bir endüstri haline geldiği görülüyor. 2018‘e göre yüzde 4 büyüme kaydeden sektörde, ana kalem gelirler da belli oldu. 64,4 milyar dolar oyunlar için, 24,9 milyar dolar bilgisayarlar için ve 15,4 milyar da VR için harcandı. Gelecek yıllarda VR payının daha da artması bekleniyor.

Samsung 3 nm işlemci için düğmeye bastı

Akıllı telefon üreticilerinden Samsung, 2030 yılında en büyük yarı iletken üreticisi olmayı planlıyor. Akıllı telefonların haricinde işlemci, çipset, bellek, ekran ve kamera sensörü gibi birçok ürünü de kendi üreten Samsung 3 nm işlemci için çalışmalara başladı. Qualcomm’un atılımları ile mobil alanda 7 nm işlemciler yaygınlaşmıştı. Bir sonraki adımı ve süreci ise Samsung yönetmek istiyor.

Samsung 3 nm işlemci ile piyasayı ele geçirmeyi hedefliyor

Gelen haberlere göre, Samsung 3 nm işlemci prototipini başarılı bir şekilde üretti. 3nm işlemci, FinFet teknolojisinden farklı olarak GAAFET teknolojisi ile üretilecek. Teknolojideki bu değişiklik, toplam silikon boyutunu yüzde 35 azaltırken güç tüketimini de yüzde 50 düşürüyor. 3 nm GAAFET ile üretilen bir işlemci, 5 nm FinFet ile üretilen bir işlemciye kıyasla yüzde 33 daha fazla performans vaat ediyor.
GAAFET teknolojisi, FinFet teknolojisinin gelişmiş hali olarak adlandırılabilir. Temelde 3 kanal kullanan FinFet’in aksine, GAAFET toplamda 4 kanal kullanımı sunuyor. Bu işlem sayesinde işlemci düğümü küçülürken kanal üzerindeki kontrol de artmış oluyor. GAAFET ile birlikte çok daha küçük boyutta transistörler kullanılabiliyor. Bu sayede, 5 nm FinFet teknolojisine göre işlemci üzerindeki güç tüketimi azalıyor ve watt başına performans kazanımı önemli ölçüde artıyor.
Aslında Samsung, başlangıçta 4 nm GAAFET işlemci üretimi için yoğunlaşmak istiyordu ve tarih olarak da 2020 yılını göstermişti. Samuel Wang gibi endüstri gözlemcileri, GAAFET yongalarının 2022 yılından önce seri üretime girmesine şüpheyle bakıyordu. Ancak Samsung’un 3 nm işlemci prototipini üretmesi ile birlikte işler değişeceğe benziyor.
Samsung’un 3 nm GAAFET teknolojisine bu kadar hız vermesinin nedeni AMD olarak kabul ediliyor. Ryzen işlemciler ile birlikte pazarda önemli ölçüde yükselişe geçen AMD, GAAFET teknolojisini ilk olarak 3. nesil Ryzen işlemcilerinde kullandı. Temelde iki üreticinin hedef pazarı farklı olsa da, Samsung 3 nm işlemci üretimi için AMD’den ilham almış olabilir.

Realme X50 5G özellikleri nasıl olacak?

Realme’nin uzun zamandır beklenen akıllı telefon modeli Realme X50 5G ile ilgili bilgiler her geçen gün çoğalıyor. Birçok telefon modeli çıkmadan bilgilerini ortaya çıkaran TENAA’da bu sefer de Realme X50 5G modeli görüldü. Böylece Realme X50 5G özellikleri ortaya çıkmış oldu.

Realme X50 5G özellikleri

Telefonun ekran tarafına baktığımızda 6.67 inç büyüklüğünde AMOLED ekranın yer alması beklentiler arasında. Ayrıca bu ekranın çözünürlüğü ise 2340 x 1080 piksel şeklinde olacak. Ekran 90 Hz yenileme hızı sayesinde de daha iyi bir deneyim sunabilecek.
TENAA’da çıkan raporlara göre Realme X50 5G modeli, kalbinde Snapdragon 765G işlemcisine yer verecek. Qualcomm’un en güncel orta segment işlemci modellerinden biri olan Snapdragon 765G ile birlikte telefon, 5G bağlantı özelliğine de sahip olacak.
Telefonun RAM ve depolama alanı seçeneğinde karşımıza 6 / 8 / 12 GB RAM ve 64 / 128 / 256 GB depolama alanı çıkacak.
Yeni model 4 arka kameraya sahip. Ana kamerası 60 Megapiksel çözünürlüğünde olan telefonun diğer kameraları ise 8 Megapiksel, 2 Megapiksel ve 2 Megapiksel olarak sıralanıyor. Ön tarafta 16 Megapiksel ve 8 Megapiksel olmak üzere ikili kamera sistemi yer alıyor.
Son olarak 4.100 mAh kapasiteli batarya ile gelecek olan telefonun VOOC 4.0 hızlı şarj desteğine de sahip olacağını belirtelim.

Her An Yanınızda Taşıyabileceğiniz 5 Sağlıklı Kavanoz Tarifi

Her öğünümüzde sağlıklı beslenmek, elbette hepimizin en büyük hayallerinden biri. Ancak yoğun bir programa ve stresli bir yaşama sahipseniz sağlıklı beslenmek, düşündüğünüzden çok daha zahmetli olabiliyor. Zaman kazanmak için tercih ettiğimiz hazır gıdalar; kilomuzu, cildimizi hatta ruh halimizi olumsuz etkileyebiliyor. Durum böyle olunca birçok insan, evde hazırladığı sağlıklı yemekleri işe ya da okula götürmenin yollarını arıyor.

Sizler için evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz ve gün boyu yanınızda taşıyabileceğiniz kavanoz tariflerini yazdık. İşte sağlıklı beslenmek isteyenlerin yüzünü güldürecek 5 pratik kavanoz tarifi!

1. Karidesli ve Keçi Peynirli Salata 
  • Yarım limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı balzamik sirke
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım kırmızı soğan
  • 1 adet salatalık
  • 1 su bardağı kiraz domates
  • Yarım avokado
  • 1 su bardağı pişmiş karides
  • 1 avuç doğranmış marul
  • 100 gram keçi peyniri

Bir adet orta boy kavanozun içerisine limon suyu, balzamik sirke, karabiber ve tuzu ekleyin; kavanozu güzelce çalkalayın. Kırmızı soğanı piyazlık doğrayın ve kavanoza ilave edin. Ardından sırasıyla doğranmış salatalık, kiraz domates, doğranmış avokado, pişmiş karides, marul ve keçi peynirini ekleyin, kavanozun kapağını kapatın. Salatanızı tüketmek istediğinizde kavanozu güzelce çalkalayın, içerisindekileri bir tabağa aktarın ve afiyetle tüketin. Dilerseniz salatanıza haşlanmış yumurta da ekleyebilirsiniz.

2. Naneli ve Yoğurtlu Nohut Salatası 
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • Çeyrek su bardağı incecik kıyılmış taze nane
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 adet salatalık
  • Çeyrek su bardağı ceviz içi
Geniş bir kasenin içerisine süzme yoğurt, taze nane, karabiber ve tuzu ekleyin; tüm malzemeleri güzelce karıştırın. Ardından kavanoza sırasıyla kuru üzüm, haşlanmış nohut, rendelenmiş salatalık, yoğurtlu sos ve cevizi ilave edin. Kavanozun kapağını kapatın ve buzdolabında 1-2 saat kadar dinlendirin. Salatanızı tüketmek istediğinizde kavanozu güzelce çalkalayın, içerisindekileri bir tabağa aktarın ve afiyetle tüketin.

3. Karidesli ve Kinoalı Salata
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı içme suyu
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı incecik kıyılmış dereotu
  • 1 yemek kaşığı incecik kıyılmış maydanoz
  • 1 su bardağı kinoa
  • Yarım su bardağı kiraz domates
  • 2 adet salatalık
  • 100 gram keçi peyniri
  • 1 su bardağı sotelenmiş karides

Bir kasenin içerisine zeytinyağı, su, elma sirkesi, sarımsak, tuz, limon suyu, dereotu ve maydanozu ekleyerek tüm malzemeleri güzelce karıştırın. Hazırladığınız sosu iki kavanoza eşit miktarda paylaştırın. Kinoayı haşlayın. Ardından kavanozlara sırasıyla kiraz domates, kinoa, salatalık, keçi peyniri ve karidesi ekleyin, kavanozların kapağını kapatın. Hazırladığınız salatayı bu şekilde buzdolabında 2 gün muhafaza edebilirsiniz. Salatanızı tüketmek istediğinizde kavanozu güzelce çalkalayın, içerisindekileri bir tabağa aktarın ve afiyetle tüketin.

4. Caprese Salata
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 1 çay kaşığı hardal
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 100 gram mozzarella
  • Yarım su bardağı kiraz domates
  • Yarım su bardağı haşlanmış kinoa
  • Yarım kırmızı soğan
  • Bir avuç bebek ıspanak

Bir kasenin içerisine zeytinyağı, balzamik sirke, hardal, tuz ve karabiber ekleyin, tüm malzemeleri güzelce karıştırın. Hazırladığınız sosu bir kavanoza aktarın. Ardından kavanoza sırasıyla mozzarella, kiraz domates, kinoa, yemeklik doğranmış kırmızı soğan ve bebek ıspanağı ekleyin, kavanozun kapağını kapatın. Hazırladığınız salatayı bu şekilde buzdolabında 3 gün muhafaza edebilirsiniz. Salatanızı tüketmek istediğinizde kavanozu güzelce çalkalayın, içerisindekileri bir tabağa aktarın ve afiyetle tüketin.

5. Tavuklu ve Sezar Soslu Salata
  • 2 yemek kaşığı Sezar sos
  • 1 su bardağı haşlanmış ve soğumuş makarna
  • 1 avuç doğranmış marul
  • 150 gram ızgara tavuk göğsü
  • 3 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan

Bir adet kavanozun içerisine Sezar sos ekleyin. Ardından sırasıyla makarna, marul, tavuk göğsü ve parmesan ekleyin, kavanozun kapağını kapatın. Hazırladığınız salatayı bu şekilde buzdolabında 1 gün muhafaza edebilirsiniz. Salatanızı tüketmek istediğinizde kavanozu güzelce çalkalayın, içerisindekileri bir tabağa aktarın ve afiyetle tüketin.

4 Ocak 2020 Cumartesi

Meyhane Pilavı ( Domatesli Bulgur Pilavı) Tarifi

Meyhane Pilavı ( Domatesli Bulgur Pilavı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1/3 çay bardağı sıvı yağ (4 yemek kaşığı)
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet orta boy domates ya da 8 adet çeri domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • tuz
  • karabiber
  • pul biber
  • kimyon

Meyhane Pilavı ( Domatesli Bulgur Pilavı) Tarifi Yapılışı

  1. Yemeklik doğradığımız soğanı yağda kavuralım.
  2. Ardından halka halka doğradığımız sivri biberi ve kırmızı biberi ekleyip kavuralım, ben biberin çekirdeklerini çıkarmıyorum.
  3. Ardından salçayı, tuzu, karabiberi, pul biberi ve kimyonu ekleyelim, bir kaç dakika bu şekilde kavuralım.
  4. Doğradığımız domatesleri de ekleyelim, ezmeden karıştıralım.
  5. Ardından yıkanmış bulguru da ekledikten sonra tekrar karıştıralım.
  6. 3 su bardağı sıcak su ekleyelim, karıştırarak tencerenin kapağını kapatalım ve bulgurlar göz göz olana kadar önce yüksek ateşte sonrasında ise orta ateşte pişirelim.
  7. Suyunu çektikten sonra ocağı kapatalım, üzerine kağıt havlu kapatarak 10 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
  8. Dinlenen pilavımızı karıştırdıktan sonra servise hazır, afiyet olsun.

Fırında Köfte Patates Tarifi

Fırında Köfte Patates Tarifi İçin Malzemeler

  •  2-3 adet patates
  •  2-3 adet yeşil biber
  •  2 adet domates
  •  Sıvı yağ
  •  1.5  yemek kaşığı domates salçası
Köftesi için;
  •  Yarım kg kıyma
  •  1 adet kuru soğan
  •  2-3 diş sarımsak
  •  1 adet yumurta
  •  Yarım su bardağı kadar ufalanmış bayat ekmek içi veya galeta unu
  •  Tuz
  •  Karabiber
  •  Pul biber

Fırında Köfte Patates Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle köfteler hazırlanır. Bunun için soğan bir kaç parçaya ayrılarak sarımsaklar ve yumurta ile mutfak robotundan geçirilir. İncecik hale gelen soğanlar ve sarımsaklar kıymaya ilave edilir.
  2. Bayat ekmek içi, baharatlar ve tuzu da eklenerek köfte harcı yoğurulur. Malzemeler iyice özdeşleşince ufak parçalar koparılarak köfteler şekillendirilir.
  3. Patates ve köfteler kızartılır. Patatesler dilimlenir. Tavada sıvı yağ kızdırılarak köfteler ve patatesler hafifçe kızartılır. (Patateslerin çok fazla pişmesine gerek yok).
  4. Köfte ve patatesler fırın kabına alınarak pişirilir. Bütün köfte ve patatesler kızartılınca fırın kabına alınırlar ve üzerine salçalı sıcak su gezdirilir.
  5. Domates dilimleri ve biberlerle süslenen fırın tepsisi fırına sürülür. Domatesler pişinceye dek yaklaşık 25 dk kadar düşük ısıda pişirilir. Afiyet olsun…

Tutmaç Çorbası Tarifi

Tutmaç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 su bardağı soğuk su
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu ;
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı toz karabiber

Tutmaç Çorbası Tarifi Yapılışı

Nohut, protein, vitamin, mineral ve lif bakımından yüksek bir besindir.
İçerisinde magnezyum, kalsiyum, fosfat, çinko, manganez, K, C, B6 vitaminleri ve yüksek oranda lif vardır.
Kan basıncını düzenler.
Kemik sağlığının korunmasını sağlar.
Kalp sağlığını korur.
Kanser kaynaklı bazı bileşiklerin detoksifikasyonuna yardımcı olur.
Karaciğer enzimlerinin düzgün çalışmasına katkısı vardır.
Nohutun meme kanserine karşı koruyucu etkisi de vardır.
Mercimek; A, B, C, D, K vitaminleri barındıran içeriğinde ayrıca potasyum, kalsiyum, magnezyum, fosfor, demir, sodyum, iyot, çinko mineralleri ve karbonhidrat ve bolca lif barındıran muhteşem faydalı bir besindir.
Yeşil mercimek iyi bir folik asit kaynağıdır.
Yüksek miktarda protein içerdiği için vücudun kas yapısını güçlü kılar.
Bağışıklığı güçlendirir, kemik erimesini önler, beyin ve sinir sistemi rahatsızlıklarının oluşma riskini azaltır, kalp rahatsızlıklarında vücudu destekler.
Yavaşça sindirildiğinden dolayı uzun süre tok tutmaya yardımcıdır.
Kan şekerini dengeler.
Fakat fazla tüketimi alerjik reaksiyona ve gaz problemine sebep olabilir.
100 gram haşlanmış mercimek 116 kcal’dir.
Selçuklulardan günümüze kadar gelmiş olan bu tarif Doğu Anadolu bölgesinde benimsenerek yayılmıştır.
Misafir sofralarında güzel bir başlangıç olacak, sağlıklı ve doyurucu bir lezzet 😉
Ev kesmesinin, nohut ve yeşil mercimeğin birleştiği besleyici çorba tarifimin işte detayları :


  1. Öncelikle kullanılacak nohut ve yeşil mercimek haşlanmadıysa haşlanır.
  2. Sonrasında hazır olan haşlanmış malzemeler bir kenarda bekletilir ve geniş bir tencere ocağa alınır.
  3. Kuru soğan yemeklik olacak şekilde doğranır ve tencereye aktarılır.
  4. İçerisine sıvı yağ ilave edilir ve kavrulur.
  5. Kendini salan soğan parçalarının üzerine haşlanmış nohut ve yeşil mercimek ilave edilir ve birkaç dakika karıştırılarak kavrulur.
  6. Hemen ardından su ilave edilir ve orta ateşte arada bir karıştırılarak kontrollü bir şekilde pişirilir.
  7. Kaynamaya başlayan çorbanın içerisine erişteler ilave edilir ve hepsini birlikte birkaç dakika daha kaynatılır.
  8. Tüm kuru malzemeler yumuşadıktan sonra içerisine sosu ilave etmek için ayrı bir kasede yumurta, un, yoğurt, tuz, toz karabiber, kuru nane çırpılır.
  9. Pişen çorbadan iki kepçe sosun içerisine aktarılır ve ısı dengelenir.
  10. Sonrasında sos, çorbanın içerisine yavaş yavaş ilave edilir, karıştırılır.
  11. Tüm malzemeler birkaç dakika daha kaynatıldıktan sonra pişmiş olacaktır.
  12. Çorba hazır hale gelir ve servis kaselerine alınarak sıcak sıcak servis edilir.
    Herkese afiyet olsun 💕

Dereotlu Poğaça Tarifi

Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta ( birinin sarısı üzerine)
  • Yarım paket erimiş margarin
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un
  • Üzeri için :
  • Yumurta sarısı ve çörek otu

Dereotlu Poğaça Tarifi Yapılışı



  1. Un hariç tüm malzemeleri iyice karıştırın.
  2. Unu da azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Küçük parçalara ayırıp dilediğiniz gibi şekil verin ben yuvarlak yaptım :)
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 180° fırında 25 dk pişirin :)

Kuru Fasulye Tarifi

Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 250 gr dana eti
  • 1 soğan
  • 1 kaşık salça
  • Tuz, pul biber

Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı

  1. Fasulyeleri iyice yıkayalım, düdüklü tencerede sıvı yağda sırasıyla kuşbaşı eti, soğanı ve salçayı kavuralım.
  2. Sonra içine fasulyelerimizi de ekleyelim tuz ve pul biber de ekleyip hepsini karıştıralım.
  3. Üzerini biraz geçecek kadar su ilave edip yaklaşık 20-30 dk kadar pişirelim.
  4. Yemek saatinden 2-3 saat önce yaparsanız daha koyu bir kıvama geliyor tavsiye ederim. Afiyet olsun.

Biberli Ekmek Tarifi

Biberli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak su
  • 1 bardak süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • Tuz
  • Un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 yemek kaşığı biber salçası
  • 2,5 yemek kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Biberli Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Bir kaba instant maya ve toz şeker koyun. Üzerine ılık süt, ılık su, sıvı yağ ve 1,5 tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırın.
  2. Unu azar azar ekleyip yoğurmaya başlayın. Ele hafifçe yapışan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  3. Hazırladığınız hamurunun üzerini streç film ile örtüp yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
  4. Küçük doğranmış soğan ve kırmızı biberi küçük doğrayıp koyun. Üzerlerine 1 çay bardağına yakın sıvı yağ ekleyip, hafifçe yumuşayana kadar soteleyin.
  5. Yumuşayan biber ve soğanları blenderdan geçirin. Blenderdan geçirdiğiniz bu karışımın üzerine biber salçası, kekik, karabiber, susam ve pul biber koyun.
  6. Karışımı 2 dakika kadar daha kavurun. Ocak üzerinden alıp, ılımaya bırakın. Mayalanan ekmek hamurundan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.
  7. Hamuru elinizde yassılaştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisi içine dizin.
  8. Hamurların üzerlerine biberli sostan 1 tatlı kaşığı kadar koyup, yayın. Hazırladığınız biberli ekmekleri önceden ısıtılmış 180 derece fırına koyalım.

Kakaolu Islak Kek Tarifi

Kakaolu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un
Sos için;
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
Üzeri için;
  • Hindistan cevizi
  • Fıstık tozu

Kakaolu Islak Kek Tarifi Yapılışı



  1. Oda sıcaklığında bekletmiş olduğumuz yumurtayı bir kaba kıralım üzerine şekeri ekleyip beş dakika kadar çırpalım. daha sonra diğer malzemeleri de ekleyip iyice karıştıralım.
  2. Küçük boy borcamımızı kaplayıp kek harcımızı koyalım. 180 derece de önceden ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirelim kürdan ile kontrol etmeyi unutmayalım.
  3. Daha sonra Sosu tencerede pişirip keki fırından çıkarınca dilimleyip sos ve kek ikisi de sıcak olacak şekilde kekin üzerine sosumuzu dökelim.
  4. Daha sonrasında Hindistan cevizi veya dilediğiniz malzemelerle süsleyebilirsiniz, deneyenlere afiyet olsun.

Fırında Bal Kabağı Tatlısı Tarifi

Fırında Bal Kabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo ayıklanmış bal kabağı küp küp doğranmış
  • 2, 5 su bardağı toz şeker (Şekerli seviyorsanız biraz daha ekleyebilirsiniz)
Üzerine:
  • 1 avuç ceviz

Fırında Bal Kabağı Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Kabakları küp küp doğrayın yıkayın ve fırın tepsisine yerleştirin.
  2. Üstlerine şekeri serpiştirin.
  3. Folyo kağıtla üzerine örtün.
  4. 250 derecede ısıttığınız fırında alt üst kapalı olarak pişirin.Servis ederken üstlerine kırılmış cevizlerle süsleyin.
Afiyet olsun.