Etsiz Ama Et Tadında Çiğ Köfte (Afşin Kıyma) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı esmer köftelik bulgur
- 1 tane orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı dolusu domates ve biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı reyhan
- 1 çay kaşığı nane
- 10 dal maydanoz
- Tuz (damak lezetinize göre)
Köfteyi yoğurmak için;
- Kurutulmuş domates yada domates konservesi
Sos için;
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- Yarım yemek kaşığı domates biber karışımı salça
Etsiz Ama Et Tadında Çiğ Köfte (Afşin Kıyma) Tarifi Yapılışı
- İlk önce 1 su bardağı kurutulmuş domatesler üzeri hafif geçecek şekilde su eklenerek 10 dakika haşlanır ve ılımaya bırakılır. (Domates konservesi kullanacaklar için konserve bir sos tavasına alınarak ılıtılır. )
- Daha sonra bulgur, ince doğranmış soğan ve sarımsak, baharatlar ve 1 yemek kaşığı salçada köfte yoğurma tepsisine alınarak azar azar haşlanmış kurutulmuş domateslerde suyundan da (ılıtılmış domates konservesi) eklenerek yarım saat yoğrulur.
- Yoğrulan köfteye ince kıyılmış maydanozda eklenerek 2-3 dakika daha yoğrulur. En son olarak ta salçalı sosta eklenerek karıştırılır. Servise hazır. Afiyet Olsun.