Muhallebili Bal Kabağı Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Alt taban için
- 1 paket etimek
- Yarım su bardağından biraz fazla şeker
- 1, 5 bardak su
- 2 damla limon suyu
Muhallebi için
- 2 kaşık un
- 2 kaşık buğday nişastası
- 1 su bardağı
- 3 bardak süt
- 1 paket vanilin
Üzeri için
- 1 kilo kabak
- 1. 5 bardak şeker
Üzeri için
- Ceviz
Muhallebili Bal Kabağı Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Önce buzluktan çıkardığım kabakları bir sudan geçirerek üzerindeki buzları erittim.
- Yayvan bir tencereye alarak 1. 5 bardak şeker ilave ederek altını orta ateşte pişin.
- Şerbeti için, suyu şekeri ve 1-2 damla limon ilave edin. Kaynatın.
- Borcamın tabanınaetimekleri dizin, şerbeti eşit şekilde etimekleri ıslatın ve ılıdıktan sonra buzdolabına koyun.
- Muhallebi için, tencereye un, şeker, nişastayı ilave edin ve homojen karışım için karıştırın.
- 3 bardak sütü ilave edin ve kaynayana kadar karıştırın. Koyulaşınca 1 paket vanilini ilave edin.
- Muhallebi ılıyıncaya kadar bekleyin ve üzeri kuruyup topaklanmaması için ara ara karıştırın.
- Ilıyınca buzdolabından borcamı çıkartarak muhallebiyi üzerine dökün.
- Üstü için, kabak tatlısı 1 gün dilendikten sonra blenderdan geçirin.
- Püre olduktan sonra muhallebinin üzerine dökün ve üzerini düzleştirin ve buzdolabına koyun. üzerini ceviz ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.