Üçgen Mantı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 2 kase un
- 1 tane yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- Su
İç harcı için:
- 100 gr kıyma
- 1 küçük soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- Çay kaşığının ucuyla karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı tuz
Haşlamak için:
- Su
- Tuz
Üst sosu için:
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Üçgen Mantı Tarifi Yapılışı
- İlk önce bir kaba un, yumurta, tuz ve su eklenerek hamur yoğrulur ve dinlenmesi için dolaba kaldırılır.
- Daha sonra iç harcı için; bir kaba kıyma, salça soğan, sarımsak, tuz ve baharatlar eklenerek karıştırılıp hazırlanır.
- Yoğurmuş olduğumuz hamur 2 bezeye ayrılır. Ayrılan bezenin biri oklava yardımıyla açılır ve bıçakla kare olacak şekilde kesilip iç harcı da eklenerek üçgen şeklinde kapatılır.
- Tüm hamurlara bu işler yapılarak mantılar bitirilir. Tencereye su eklenerek kaynamaya bırakılır kaynayan suya tuz atılarak yapmış olduğumuz mantılar eklenerek 15 dakika haşlanır.
- Hamurlar haşlanırken 1 kase yoğurda sarımsak ve tuz eklenerek karıştırılır. 1 küçük sos tavasına zeytinyağı eklenerek ısıtılır ısıyan yağa kırmızı pul biberde eklenerek altı kapatılır.
- Haşlanan mantılar bir tabağa alınarak üzerine önce yoğurt, sonra biberli sos eklenerek servis edilir. Afiyet olsun.