Cepli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1, 5 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1, 5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
Arası için;
- Sıvı yağ
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam, çörek otu
Arası için
- Domates
- Marul ,maydanoz nane
- Kaşar peyniri
Cepli Poğaça Tarifi Yapılışı
- Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
- Unu azar azar ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurun mayalanması için en az 1 saate yakın bekletelim.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
- Bezeyi ister merdane ile ister elimizle pasta tabağı büyüklüğünden biraz küçük açıp üzerine sıvı yağı ile yağlayalım ve ikiye katlayalım ve “(D” şeklinde yapalım )
- İkiye katladığımız bezenin üzerine de sıvı yağ sürüp tekrar katlayalım ( Resimde görüldüğü gibi olacak. ) ve fırın tepsisine yerleştirip 15 dakika kadar tepside mayalandıralım.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpip önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim poğaçalar soğuyunca aralarına peynir, domates ve marul koyup servis edelim.
Afiyet olsun