Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
- 800 gram tavuk göğsü
- 1 adet patlıcan
- 1 adet taze soğan
- 1 su bardağı bezelye
- 2 adet sivri biber
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1. 5 çay kaşığı tuz
Beşamel sos malzemesi
- 1. 5 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı tuz
- 1 çay kaşığına yakın karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- Kaşar peyniri
Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi Yapılışı
- Bir tencereye kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü tencereye koyulur suyunu çekene kadar kavrulur.
- Suyunu çektikten sonra 1 adet doğranmış taze soğan ve sıvı yağ eklenir kavrulma işlemine devam edilir.
- Ayrı bir tava da küp küp doğranmış patlıcanlar kızartılır ve kızartma işleminden sonra peçete konmuş bir tabağa konarak yağı çektirilir.
- Daha sonra soğan pembeleşince salça, patlıcan bezelye ve biber eklenir.
- 5 dk daha pişmeye bırakılır bu işlem sırasında tuzunu ve baharatlarını eklemeliyiz.
- Beşamel sos için.Ufak bir tencerede 1. 5 yemek kaşığı margarin veya tereyağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile hafif kızdırılır.
- Kızdırıldıktan sonra ün eklenir hafif kavrulurken 2 su bardağı süt eklenir ve koyulaşması beklenir koyulaştıktan sonra tuzu ve karabiberi eklenir altı kapatılır.
- Bir bütün yufkamızı üçgen şekilde 4 parçaya bölelim.
- Bir çorba kaşesi yardımıyla kestiğimiz yufka kasenin içerisine serilir.
- Hazırlamış olduğumuz tavuk iç harcını 4 eşit parça olacak şekilde kasenin içerisinde konur.
- Kasenin dışında kalan parçalarla yufkanın üzeri kapatılır.
- Sıvıyağ ile yağladığımız borcama yaptığımız bohça konur ve üzerine beşamel sos konur ve üzeri hafif kızarana kadar 200 derecelik fırında pişirilir.
- Kızarmaya başlayınca rendelenmiş kaşar peyniri eklenir ve üzeri kızarana kadar pişirilir.