Gül Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket margarin
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Şerbeti için
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 kaşık limon suyu
Gül Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Margarin, sıvı yağ, irmik, toz şeker ve yumurtayı karıştıralım.
- Kabartma tozunu da ilave edelim.
- Unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Unun neden bir ölçüsü yok diye sorarsanız. , böyle tatlılarda unun ölçüsü olmaz elinizin sıcaklığı, yumurtanın boyutu, margarinin kıvamı hepsi hamurun ayarını boza bilir.
- Ben onun için bir ölçü kullanmam kulak memesi kıvamında olması yeterlidir.
- Hazırlanan hamuru bir merdaneyle yarım cm kalınlığında düz ve unladığımız bir zeminde açalım ben su bardağı ile şekil verdim.
- Yuvarlak bir şeyle keselim aralarda kalan hamurları alıp gene bir beze yapalım.
- Yuvarlak parçalardan birinin yarısı diğerinin üzerine gelecek şekilde yedi parçayı dizelim sonra rulo yapalım.
- Yaptığımız rulonun tam ortasında kesince iki tane gülümüz hazır oluyor.
- Hamurum tamamına bu işlemi yapalım tepsiye dizelim.
- Önceden 180 ° derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
- Bu arada şerbetimizi yapalım.
- İyice kızaran hamurları fırından çıkaralım.
- Hem tatlımız hem şerbetimiz soğuk olmalı, şerbeti tatlının üzerine dökelim.
- Şerbetini çeken tatlımız servise hazır.
Afiyet olsun 😊.