5 Şubat 2021 Cuma

Sebzeli Kürdan Kebabı Tarifi

 

Sebzeli Kürdan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet patlıcan (benim ki biraz büyüktü)
  • 1 adet patates
  • 1 adet kabak
  • 8 adet çeri domates

Köfte için;

  • 300 gram dana kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı galeta unu
  • Bir kaç dal maydanoz
  • 1 çay kaçığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için;

  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay kaşığı tuz

    Sebzeli Kürdan Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanın köfteyle buluşması ve ortaya çıkan enfes bir lezzet sebzeli kürdan kebabı.
  • Derin bir kaseye kıyma konulur. Soğan ve sarımsak rendelenir ve diğer malzemeler eklenerek köfte yoğrulur ve yarım saat buzdolabında bekletilir.
  • Patlıcan, kabak ve patates ince dilimlenir ve patlıcanlar tuzlu suda 15-20 dakika bekletilir.
  • Patlıcanlar sudan süzdürülür.
  • Patates, kabak ve patlıcanlar kızgın çok az kızartılır sıvı yağda kızartılır.
  • Dinlenen köftemizi alalım küçük parçalar kopararak köfte şekli verelim ve çok az sıvı yağda kızartalım fazla kızartmayalım.
  • İlk olarak patlıcan üzerine köfte sonra patates kabak dilimleri dizilir en üste domates konulur ve ortasından bir kürdan batırıp tepsiye dizilir.
  • Sos için malzemeler karıştırılır ve kebabın üzerine dökülür.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir ve önerim sıcak olarak servis yapın.

Bomba Tarif Çikolata Rüyası Tarifi

 

Bomba Tarif Çikolata Rüyası Tarifi İçin Malzemeler

İlk kreması için;

  • 1 paket hazır çikolata sosu
  • 3 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un(ve isteye bağlı tozşeker)

2. kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Bir paket şekerli vanilya

Ganajı için;

  • 200 gram biter çikolata veya sütlü çikolata
  • 1 su bardağı krema

    Bomba Tarif Çikolata Rüyası Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak 1. Kremamızı hazırlıyoruz un nişasta çikolata sosu süt.
  • Soğuk koyup karıştırın orta ateşte karıştırarak kaynatın.
  • Göz göz olunca kıvamı oldu demek orta boy borcama dökün soğumaya bırakın.
  • Buzdolabında bekletin yarım saat kadar zaten kalıp gibi olacaktır.
  • 2. Krema için ;süt, toz şeker, un, nişasta vanilya  ekleyin ilk krema gibi kaynatın.
  • Soğuyan ilk kremanın üzerine dökün tekrar buzdolabına kaldırın 1 saat kadar dinlendirin.
  • Son olarak kremayı ısıtın kaynatmayın çikolataları içine koyup ekleyin eritin.
  • Soğuyan borcamdaki kremaların üzerine dökün ve soğumaya bırakın ortalama bir saat dinlendikten sonra dilimleyin.
  • Deneyenlere afiyet olsun 🌹.

Gazozlu Kek Tarifi

 

Gazozlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 330ml gazoz
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

    Gazozlu Kek Tarifi Yapılışı

  • Uygun bir kaba aldığımız yumurta ve şekeri mikser yardımı ile beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Ardından sıvı yağ ve gazozu karışıma ilave ederek tekrar çırpalım.
  • Unumuzun içerisine şekerli vanilin ve kabartma tozunu ekleyelim. Daha sonra bu karışımı eleyerek kek harcına aktaralım.
  • Sadece karışana kadar çırptıktan sonra harcımızı yağladığımız kek kalıbına dökelim.
  • Kekimizi 175 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirelim.
  • Pişen kekimizi fırından alalım ve dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.

Kazandibi Tarifi

 

Kazandibi Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı tozşeker
  • 2 çorba  kaşığı mısır nişastası
  • 2 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 2 çorba kaşığı pirinç unu
  • 1 paket vanilya
  • 15 gr margarin
  • 1 çay bardağı file badem

Tepsi için

  • 15 gr margarin
  • 3 çorba kaşığı tozşeker

Kazandibi Nasıl Yapılır?

  • Mısır ve buğday nişastaları, pirinç unu ve vanilyayı bir kapta harmanlayın. 1.5 su bardağı süt ekleyip çırpma teli ile karıştırın.
  • Kalan süt ve tozşekeri tencereye alın. Kısık ateşte karıştırarak ısıtın. Pirinç unlu karışımı azar azar ekleyin.
  • Muhallebi kıvamını alınca  1 kaşık margarin ve file bademi ilave edin. İyice karıştırıp ocaktan alın.
  • Yuvarlak bir tepsiyi 1 kaşık margarinle yağlayıp 3 kaşık şekeri tepsinin dibini kaplayacak şekilde serpiştirin.
  • Hazırladığınız muhallebiyi tepsiye dökün. Tepsiyi sık sık çevirerek  orta ateşte  15 dakika pişirin. Soğuyunca servis tabağına ters çevirip kare  şeklinde dilimleyin. Servis yapın. Afiyet olsun.

Gerçek Kazandibinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Muhallebi kıvamını tutturabilmek için, katı malzemeleri elekten geçirin.
  • Kıvamı koyu olursa tekrar ocağa alın ve azar azar süt ekleyin. Kıvamı sıvı olduğunda ise nişasta ve un ilave edin.
  • Karıştırma işlemini yarım bırakmayın ve mutlaka tahta kaşık kullanın.
  • Muhallebiyi hazırladıktan sonra kenarda ılıması için bekletin
  • Karamelize işlemi için esmer şeker kullanabilirsiniz. Şekerler yapışkan bir kıvama geldiğinde, üst kısmına muhallebi dökebilirsiniz.

1 Porsiyon Kazandibi Kaç Kaloridir?

Kazandibinin bir porsiyonu, yaklaşık 130 kaloridir. 

Şehriyeli Kuzu Güveç Tarifi

 

Şehriyeli Kuzu Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gr dana kuşbaşı
  • 2 çay bardağı arpa şehriye
  • 1.5 su bardağı su
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 3 domates
  • 3 sivri biber
  • 5-6 dal taze soğan
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Karabiber

Şehriyeli Kuzu Güveç Nasıl Yapılır?

  • Soğan ve domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Biberleri iri iri doğrayın. 2 çorba kaşığı sıvıyağı bir tencerede kızdırıp eti kavurun.
  • Soğan ve biberleri ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam edin.
  • Et suyunu çekince domates, tuz, biber, tozşeker ve üzerini örtecek kadar su ilave edip etler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Bir tencerede kalan yağı ısıtın. Şehriyeyi ekleyip kavurun. 1.5 bardak su ve tuz ekleyip şehriye suyun yarısını çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  • Şehriyeyi geniş tabanlı bir güvece alın. Ortasına etli malzemeyi ekleyin. Güvecin ağzını alüminyum folyo ile kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Kremalı Sebze Çorbası Tarifi

 

Kremalı Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 25 gr tereyağı
  • Yarım havuç
  • 1 kırmızı biber
  • 1 kabak
  • 100 gr brokoli
  • 100 ml krema
  • Tuz

Kremalı Sebze Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını eritip unu kavurun. Su, süt ve kremayı ekleyip iyice karıştırın. Gerekirse su ilavesi yapın.
  • Kaynamaya başlayınca rendelenmiş havuç, rendelenmiş kabak, küp doğranmış biber, brokoliyi ilave edip karıştırın.
  • Tuz ile tatlandırıp, sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
  • Kremalı sebze çorbasını, etli güveç ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Kremalı Sebze Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarife başlamadan önce çorba suyunun ılık olmasına özen gösterin. Ardından krema ve sebzeleri ilave edebilirsiniz.
  • Çorbanın aromasını arttırmak için bir adet tavuk bulyon ekleyebilirsiniz.
  • Çorba fazla tuzlu olduysa, içerisine bir adet soyulmuş patates ekleyin. Bu sayede tuzun emilerek azaltılmasını sağlayabilirsiniz.
  • İçerisinde topaklanmalar kalırsa, bir kez mikserden geçirin.
  • Çorbanın malzemelerle karışması için, ocağı kısık ateşte ayarlayın.
  • Dilerseniz, ek olarak kereviz, patates, mevsim sebzeleri, pul biber veya karabiber ilave edebilirsiniz.

 1 Porsiyon Kremalı Sebze Çorbası Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan sebze çorbasının bir porsiyonu, yaklaşık 45 kaloridir.

Fit Raffaello Tarifi

 

Fit Raffaello Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı organik rende Hindistan cevizi (250 ml)
  • 2 yemek kaşığı organik agave şurubu
  • 3 yemek kaşığı organik Hindistan cevizi unu
  • 1 yemek kaşığı organik Hindistan cevizi yağı (katı halde)
  • 100 g Hindistan cevizi sütü (dolaptan çıktığında üzerindeki kısım-1/2 su bardağından 1 parmak az)

Üzeri için:

  • Organik Hindistan cevizi rendesi

Fit Raffaello Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeleri karıştırın ve 10 dakika dolapta bekletin.
  • Ardından elinizle yuvarlak şekil verip rende Hindistan cevizine bulayın.

Zerdeçallı Glütensiz & Vegan Ekmek Tarifi

 

Zerdeçallı Glütensiz & Vegan Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı organik badem unu
  • 1,5 su bardağı glütensiz un
  • 1 tatlı kaşığı organik psyllium tozu
  • 1 su bardağı içme suyu
  • 1 çay kaşığı Himalaya tuzu
  • 2 yemek kaşığı avokado yağı
  • 1 yemek kaşığı zerdeçal tozu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Üzeri için:

  • Susam, biberiye, haşhaş tohumu

Zerdeçallı Glütensiz & Vegan Ekmek Nasıl Yapılır?

  • Önce psyllium ile suyu jöle kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Kuru malzemeleri de bir yerde harmanlayıp jöle formundaki harçla karıştırın.
  • Minik yuvarlak şekiller verip tepsiye dizin. üzerine susam, biberiye, haşhaş tohumu serpin.
  • Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
  • Artanları buzlukta muhafaza edip, daha sonra ısıtarak da tüketebilirsiniz.

Kinoa Pilavı Tarifi

 

Kinoa Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı kinoa
  • 3/4 su bardağı su
  • Yarım soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı avokado yağı
  • 3 yemek kaşığı ev yapımı domates sos
  • 3/4 su bardağı su
  • Çeri domates, kapya biber, yeşil biber, havuç, köz patlıcan
  • Tuz, karabiber, dilediğiniz baharatlar

Kinoa Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Kinoayı bir pişirme tenceresine alıp, üzerine su ilave ederek haşlayın.
  • Pişen kinoaları kenara ayırın.
  • Başka bir küçük pişirme tenceresinde soğan ve sarımsakları zeytinyağında karamelize edin.
  • Ardından domates sosu, sebze ve baharatları ilave edin.
  • En son pişen kinoaları ekleyip pilavı biraz karıştırdıktan sonra altını kapatıp demlenmeye bırakın.

Cizleme Tarifi

 

Cizleme Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı aktif kuru maya
  • 1 adet yumurta

Cizleme Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına ılık su ve kuru mayayı alın. Biraz karıştırdıktan sonra mayanın aktifleşmesi için 5 dakika bekleyin.
  • Ardından süt ve yumurtayı ekleyerek güzelce çırpın.
  • Karışımın üzerine unu yavaş yavaş ekleyin ve bu esnada karıştırmaya devam edin.
  • Unu tamamen ekledikten sonra yavaşça karıştırın.
  • Karışım homojen bir hal aldığında üzerini kapatarak 30 dakika ılık bir yerde dinlendirin.
  • Dinlenen harcı tekrar çırpın ve yapışmaz tavaya kepçe yardımıyla dökün.
  • Cizlemenin bir kısmı göz göz olup kuruduktan sonra spatula yardımıyla diğer tarafını çevirin.
  • Her cizleme de toplam 2 dakika pişirmek yeterlidir.
  • Tüm harç bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Hazırladığınız cizlemelerin üzerine tereyağı sürerek servis edebilirsiniz.
  • Cizlemeyi taze incir reçeli ile birlikte sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

Cizleme Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte kullanılan maya 5-6 gramdır. Kuru maya yerine 10 gram yaş maya veya 3 gram instant maya kullanabilirsiniz.
  • Unu çok fazla koyarsanız, harcın tavada yayılması zorlaşır. Bu yüzden tarif ölçülerini değiştirmeden uygulamanızı öneririz.
  • Tarif ölçülerinden ortalama 10 adet cizleme yapılmaktadır.
  • Un oranı sıvı olursa cizlemeler ince, katı olursa kalın olacaktır.

Bolonez Sos Tarifi

 

Bolonez Sos Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet domates
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı karabiber

Bolonez Sos Nasıl Yapılır?

  • Domatesleri ve soğanı küp küp doğrayın. Havucu küçük kısımda rendeleyin.
  • Tavanın içerisine zeytinyağı koyarak kızdırın. Tavanın içerisine önce soğanı ardından havucu koyarak kavurun.
  • Kavrulan sebzelerin üzerine ise kıymayı ilave edin ve kavurma işlemine devam edin.
  • Kavrulan kıymanın üzerine salça ve domatesi ekleyerek pişirin.
  • Sosun içerisine et suyu veya haşlanmış makarna suyu ekleyin.
  • Ardından karabiber ve tuz ekleyerek sos kıvamını alana kadar karıştırın.
  • Sos kıvamını alınca ocağın altını kapatın.
  • Hazırladığınız bolonez sosu, makarna yapımında kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Türkmen Pilavı Tarifi

 

Türkmen Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kuşbaşı et
  • 3 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • Tuz
  • Sıvıyağ

Türkmen Pilavı Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak etleri tencerede veya düdüklüde kavurun.
  • Soğan ve havuçları ince ince dilimleyin. Etlerin üzerine soğanı ekleyerek kavurmaya devam edin.
  • Birkaç dakika sonra havuçları da ekleyerek karıştırın. 
  • Kavurma işleminin ardından 1 buçuk su bardağı su ekleyin. Etler suyunu çekene kadar pişirin.
  • Pirinçleri su ile yıkayın ve suyunu süzün. Mümkünse pirinçleri 20 dakika suyun içerisinde bekletin. Bu sayede nişastaları akacaktır.
  • Ardından pirinçleri pilav tenceresine alın ve üzerine tuz ekleyerek yayın.
  • Pirinçleri güzelce karıştırdıktan sonra üzerine 2 cm geçecek şekilde su ekleyin. Pirinci üst kısımdan hafifçe karıştırın ve pişmeye bırakın.
  • Pirinçler suyunu çektiğinde yumuşaklığını kontrol edin. Eğer dirilik kaldıysa bir miktar daha su ekleyebilirsiniz.
  • Pilav hazır olduğunda ocağın altını kısarak 10 dakika demlenmeye bırakın.
  • Daha sonra ocağın altını kapatın ve 10 dakika daha dinlendirin.
  • Hazırladığınız pilavı servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine etli karışımı ekleyin ve servis edin. Afiyet olsun.

Browni Tarifi

 

Browni Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket sütlü çikolata parçalanmamış
  • 2 paket bitter çikolata parçalanmış
  • 6 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker (Ben 1-2 parmak eksik ekliyorum hep damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
  • 1 paket vanilin
  • 1 çimdik tuz
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket beyaz çikolata parçalanmış

    Browni Tarifi Yapılışı

  • Önce bir tavada tereyağını eritin, parçalanmış sütlü çikolataları ve bitter çikolataları ekleyip spatula ile çikolatalar eriyene kadar karıştırın.
  • 3 yumurta, şeker ile vanilini mikser ile çırpın.
  • İçine erimiş tereyağlı çikolataları aktarıp çırpmaya devam edin, sonra un ile tuzu da ekleyip karıştırın.
  • Kare borcama yağlı kağıdı yerleştirin tabanından dışarıya doğru hafif sarkacak.
  • Kek karışımını borcama dökün, beyaz çikolataları eşit bir şekilde elinizle yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 150 derece fırında pişirin. Browniyi daha cıvık seviyorsanız 20-30 dk pişirebilirsiniz.