Sebzeli Kürdan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet patlıcan (benim ki biraz büyüktü)
- 1 adet patates
- 1 adet kabak
- 8 adet çeri domates
Köfte için;
- 300 gram dana kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı galeta unu
- Bir kaç dal maydanoz
- 1 çay kaçığı toz kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için;
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım çay kaşığı tuz
Sebzeli Kürdan Kebabı Tarifi Yapılışı
- Patlıcanın köfteyle buluşması ve ortaya çıkan enfes bir lezzet sebzeli kürdan kebabı.
- Derin bir kaseye kıyma konulur. Soğan ve sarımsak rendelenir ve diğer malzemeler eklenerek köfte yoğrulur ve yarım saat buzdolabında bekletilir.
- Patlıcan, kabak ve patates ince dilimlenir ve patlıcanlar tuzlu suda 15-20 dakika bekletilir.
- Patlıcanlar sudan süzdürülür.
- Patates, kabak ve patlıcanlar kızgın çok az kızartılır sıvı yağda kızartılır.
- Dinlenen köftemizi alalım küçük parçalar kopararak köfte şekli verelim ve çok az sıvı yağda kızartalım fazla kızartmayalım.
- İlk olarak patlıcan üzerine köfte sonra patates kabak dilimleri dizilir en üste domates konulur ve ortasından bir kürdan batırıp tepsiye dizilir.
- Sos için malzemeler karıştırılır ve kebabın üzerine dökülür.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir ve önerim sıcak olarak servis yapın.