Mini Pide Üstü Pastırma & Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
Mini pide için
- 3 bardak un (Bardak ölçüsü: 200 ml)
- 1 bardak su (Bardak ölçüsü: 200 ml
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 8 g kabartma tozu
Üzeri için
- 9 yemek kaşığı kuru fasulye (Haşlanmış)
- 9 adet ince dilim pastırma
- 3 adet yumurta (Az haşlanmış)
- Biber salçası (Tatlı veya acı; tercihe bağlı)
- Baharat (Arzuya göre pul biber, karabiber, tane biber vs)
- Turşu
- Taze yeşillik
Mini Pide Üstü Pastırma & Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?
- Pide için gerekli tüm malzemeyi geniş bir kaba alarak yoğurun ve hamuru 3 eşit parçaya bölün.
- Bezeleri pişirme kağıdı koyduğunuz fırın tepsisinin üzerine alıp avucunuzla bastırarak yuvarlak şekilde açın. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.
- Kuru fasulye ile pastırmayı bir kaba alarak baharat ile harmanlayın.
- Fırından aldığınız pidelerin üzerine biraz salça sürün ve baharatlanmış kuru fasulye ile pastırmaları pay edin. Tercihe göre yarım veya bütün yumurta, yeşillik ve turşu ile süsleyerek servis edin.