7 Mayıs 2021 Cuma

Sahine Tatlısı Tarifi

 

Sahine Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında iyice yumuşamış olmalı) 
  • 2 yemek kaşığı tahin 
  • 2 yemek kaşığı bal 
  • Üzeri için ; kavrulmuş susam 

Sahine Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı, tahin ve bal iyice çırpılır. 
  • Üzerine kavurduğumuz susamlar eklenir. 
  • Herhangi bir pişirme işlemi yok, hem çok basit, hem de çok lezzetli.. Afiyetler 🧡 

Soğuk Baklava Tarifi

 

Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır baklavalık yufka (800 Gr)
  • 200 Gr tereyağı

Şerbet İçin:

  • 2 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı süt

Arasına koymak için:

  • Ceviz, fıstık yada fındık içi tercihe göre 

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı süt tozu
  • Çikolata rendesi

Soğuk Baklava Nasıl Yapılır?

  • Şerbet için 1 su bardağı süt ile şeker eriyene kadar ocakta pişirilir. Şeker eriyince ocaktan alınıp soğumaya bırakılır soğuyunca kalan 3 bardak sütte eklenip karıştırılır
  • Tereyağını eritip çıkan beyaz köpükleri alınır.
  • Borcama tereyağından fırça yardımıyla sürüp iki kat yufka serip her 2 katta bir yağlayarak 15-20 kat sonra iç malzemesinden koyup tekrar kalan yufkaları her 2 katta bir yağlayarak tepsiye serilir. Son kata da tereyağı sürüp dilimlenir.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Baklava fırından çıktıktan sonra 10 dakika bekletilip sütlü şerbet dökülür. Yavaş yavaş şerbetini çekecektir.
  • Buzdolabında bir gece bekletince daha lezzetli oluyor servis edileceğinde kakao ve süt tozu karışımı üzerine serpilip çikolata rendesi ve fıstık serpilip servis edebilirsiniz. (isterseniz kakao ile süslemeseniz de olur damak zevkinize kalmış.) Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ☺️

Çilekli Limonata Tarifi

 

Çilekli Limonata Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo çilek
  • 2 adet limon
  • 1 tane portakal
  • 6 yemek kaşığı şeker (şekeri damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
  • 1 litre soğuk su

Çilekli Limonata Nasıl Yapılır?

  • Yıkanıp temizlenmiş çileklerin yaprak kısımlarını kesip robota ekleyin.
  • 1 su bardağı suda eritilmiş şekeri, portakalın suyunu, limonların kabuklarını rendeleyip onlarında suyunu sıkıp rondoda pürüzsüz olana kadar çekin.
  • Daha sonra 1 litre soğuk su ekleyip karıştırın.
  • En son süzgeçten geçirip sürahiye ekleyin. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ☺️

Sarımsaklı Ekmek Tarifi

 

Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 110 ml ılık süt (yarım su bardağı)
  • 200 gr un
  • 1 çay kaşığı instant maya
  • 30 gr tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Sarımsak sos için:

  • 1 iri diş sarımsak (bir fiske tuzla birlikte dövülmüş)
  • 1 dolu çay kaşığı mayonez
  • 15 gr tereyağı (eritilip ılıtılmış)
  • 1 y. kaşığı çırpılmış yumurta
  • 1 y. kaşığı ince doğranmış yeşil soğan
  • 1 avuç ince doğranmış maydanoz
  • Üzeri için; dikine, ince dilimlenmiş kaşar ve rende kaşar (rende kaşar yerine mozzarella da olur)

Sarımsaklı Ekmek Nasıl Yapılır?

  • Hamur için; Ilık süte toz şeker ve mayayı ekleyip karıştırın. Üzerini örtüp 10 dk aktive edin. Un ve tuzu ekleyin.
  • Ele yapışan yumuşak bir hamur olacak. En son oda sıcaklığında iyice yumuşamış tereyağını da ekleyip güzelce yoğurup toparlayın.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye hamurunuzu yuvarlayıp alın, üzerini örtüp 1 saat mayalandırın. Sarımsak sos için; Tüm malzemeleri karıştırın.
  • Mayalanan hamuru elinizle hafif hafif açarak genişletin. Üzerine bıçakla  pide gibi dilim şeklinde kesikler yapın.
  • Kesiklere blok şeklinde ince dilimlenmiş kaşarlar yerleştirin ve bastırın. Ve en üste de rende kaşar serpin.
  • 180 dereceye ısıtılmış alt üst fanlı  fırında üzeri kızarana kadar pişirin. AFIYET OLSUN.

Ekmek Üstü Kekikli Köfte Domates Tarifi

 

Ekmek Üstü Kekikli Köfte Domates Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 dilim ekşi mayalı ekmek (Kızartılmış)
  • 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 6 adet köfte
  • 10-12 adet cherry domates
  • 1 yemek kaşığı domates püresi
  • 1/2 çay kaşığı soğan tozu
  • 1/2 çay kaşığı sarımsak tozu
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Susam
  • Taze fesleğen
  • Taze kekik

Köfte için

  • 300 g dana - kuzu kıyma
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 çay kaşığı toz karabiber

Ekmek Üstü Kekikli Köfte Domates Nasıl Yapılır?

  • Kıymayı tuz, kimyon ve karabiber ile yoğurun. 6’ya bölüp avucunuzda yuvarlayın.
  • Isınmış döküm tavada biraz zeytinyağı ile iki tarafını da pişirin. İçine domates püresini ekleyip köfteleri bulayarak 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin.
  • Domatesleri ikiye kesip biraz tuz, zeytinyağı ve kekik dalları ile tavada soteleyin.
  • Süzme yoğurdu soğan ve sarımsak tozu ile çırpın. Ekmeklerin üzerine sürün.
  • Yeşillik, köfte ve domatesleri de yerleştirip susam ve kekik ile süsleyerek servis edin.

Pide Üstü Ev Döneri Tarifi

 

Pide Üstü Ev Döneri Tarifi İçin Malzemeler

Döner için

  • 500 g dana kıyma
  • 1 adet büyük boy soğan (Rendelenmiş ve suyu çıkarılmış)
  • 2 yemek kaşığı sulu yoğurt
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Baharat (Arzuya göre; kimyon, karabiber, pul biber vs)

Pişirmek için

  • Tereyağı veya zeytinyağı

Servis için

  • 1 adet Ramazan pidesi
  • Yoğurt
  • Sızma zeytinyağlı salçalı sos
  • Roka
  • Domates (Dilimlenmiş)
  • Sivri biber (Dilimlenmiş)
  • Turşu (Dilimlenmiş)
  • Baharat (sumak ve/veya pul biber)

Pide Üstü Ev Döneri Nasıl Yapılır?

  • Döner için hazırladığınız tüm malzemeyi geniş bir kaba alarak yoğurun.
  • Tezgahta pişirme kağıdı üzerine silindir şeklinde koyup rulo şeklinde sarın ve kenarlarını bonbon şeker gibi kapatın. 2 saat buzdolabında, sonrasında da en az 1 gün buzlukta bekletin.
  • Pişirmeden önce buzluktan çıkarıp keskin bir bıçakla yaprak şeklinde dilimleyin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 5 dakika süreyle ön pişirme yapın. Servis öncesi tavada tereyağı veya zeytinyağı ile yaprak dönerin iki yüzünü pişirin.
  • Döneri pidenin üzerine alarak yoğurt, sızma zeytinyağlı salçalı sos, roka, domates, sivri biber, turşu, sumak ve/veya pul biber ile servis edin.

Ekmek Üstü Hindi Söğüş Tarifi

 

Ekmek Üstü Hindi Söğüş Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 dilim ekşi mayalı köy ekmeği (Kızartılmış)
  • 400 g hindi göğüs eti
  • 4 adet fındık turp (Dilimlenmiş)
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı labne peyniri
  • 1/2 çay kaşığı soğan tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Taze fesleğen
  • Taze kekik
  • Maydanoz sapı (Kıyılmış)
  • Mavi haşhaş
  • Pembe tane biber

Ekmek Üstü Hindi Söğüş Nasıl Yapılır?

  • Bir kasede zeytinyağı, tuz ve soğan tozunu karıştırıp hindi etini ekleyin 1 saat süreyle bekletin.
  • Süzme yoğurt ve labne peyniri krema kıvamında çırpıp ekmeklerin üzerine sürün. Fesleğen yapraklarını yerleştirin.
  • Döküm tavada kısık ateşte hindi etinin iki yüzünü de pişirin ve gelişigüzel doğrayarak fesleğenlerin üzerine koyun. Turp dilimlerini yerleştirin. Haşhaş, pembe biber, kekik ve kıyılmış maydanoz saplarını serptikten sonra servis edin.

Ekmek Üstü Nar Ekşili Caprese Tarifi

 

Ekmek Üstü Nar Ekşili Caprese Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 dilim tam buğday ekmeği (Kızartılmış)
  • 3 yemek kaşığı labne peyniri (Krema kıvamında çırpılmış)
  • 1 top mozzarella peyniri (Dilimlenmiş)
  • 2 adet domates (Dilimlenmiş)
  • 2 yemek kaşığı halka siyah zeytin
  • Taze fesleğen
  • Taze kekik
  • Aromatik sızma zeytinyağı
  • Nar ekşisi
  • Susam

Ekmek Üstü Nar Ekşili Caprese Nasıl Yapılır?

  • Ekmeklerin üzerine labneyi sürüp yeşillikler ile birlikte mozzarella ve domates dilimlerini yerleştirin.
  • Siyah zeytin, susam, sızma zeytinyağı ve nar ekşisi ile süsleyerek servis edin.

Ekmek Üstü Pazılı Tavuk Tirit Tarifi

 

Ekmek Üstü Pazılı Tavuk Tirit Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 dilim ekşi mayalı ekmek (Kızartılmış)
  • 1 demet pazı (Haşlanarak soğuk sudan geçirilmiş ve doğranmış)
  • 300 g tavuk göğsü (Haşlanmış ve didiklenmiş)
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt (Krema kıvamında çırpılmış)
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nar
  • Taze kekik

Ekmek Üstü Pazılı Tavuk Tirit Nasıl Yapılır?

  • Haşlanmış ve didiklenmiş tavuğu bir tutam tuz, karabiber ve zeytinyağı ile tavada kısık ateşte kızartın.
  • Kızarmış ekmeklerin üzerine pazı ve yoğurdu koyun tavuğu pay edin. Nar ve taze kekik ile süsleyerek servis edin.

Mini Pide Üstü Pastırma & Kuru Fasulye Tarifi

 

Mini Pide Üstü Pastırma & Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

Mini pide için

  • 3 bardak un (Bardak ölçüsü: 200 ml)
  • 1 bardak su (Bardak ölçüsü: 200 ml
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 8 g kabartma tozu

Üzeri için

  • 9 yemek kaşığı kuru fasulye (Haşlanmış)
  • 9 adet ince dilim pastırma
  • 3 adet yumurta (Az haşlanmış)
  • Biber salçası (Tatlı veya acı; tercihe bağlı)
  • Baharat (Arzuya göre pul biber, karabiber, tane biber vs)
  • Turşu
  • Taze yeşillik

Mini Pide Üstü Pastırma & Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

  • Pide için gerekli tüm malzemeyi geniş bir kaba alarak yoğurun ve hamuru 3 eşit parçaya bölün.
  • Bezeleri pişirme kağıdı koyduğunuz fırın tepsisinin üzerine alıp avucunuzla bastırarak yuvarlak şekilde açın. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.
  • Kuru fasulye ile pastırmayı bir kaba alarak baharat ile harmanlayın.
  • Fırından aldığınız pidelerin üzerine biraz salça sürün ve baharatlanmış kuru fasulye ile pastırmaları pay edin. Tercihe göre yarım veya bütün yumurta, yeşillik ve turşu ile süsleyerek servis edin.

150 Gr Kıyma İle 2,5 Tepsilik Fındık Lahmacun Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru için;

  • Bir tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • Bir tutam şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 2,5 su bardağı un

İçi için;

  • 150 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet büyük boy domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı pul biber
  • 1 tatlı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 küçük demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ  

    Yapılışı

  • Yoğurma kabımızın içerisine hamur için olan tüm malzemeleri katıp karıştıralım.
  • Kulak memesi kıvamında hamur elde edelim ve yaklaşık 30 dakika mayalanmaya bırakın.
  • İç harcımız için kıyma, soğan ve biberleri robottan geçirelim. Domates ve sarımsaklarınızı rendenin küçük tarafıyla rendeleyin. Maydanozunu doğrayın. Baharatları da katalım ve iyice karıştıralım. Kıvamı ıslak olan bir iç harç elde ettiğinizde hazır demektir.
  • Sonrasında hamurları fındık lahmacun boyutunda açın, ben kuplarımdan bir tanesini kullandım. Hamurunuzu kalın şekilde açmayın. Biraz ince olması lazım, videomda detaylı olarak izleyebilirsiniz.
  • Boyutları size kalmış istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
  • Üzerine hazırladığınız harcı koyun.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 220 derecelik 5-7 dk pişirin.
  • Sıcak servis yapın, afiyet olsun.

Çatlamayan Dağılmayan İçli Köfte Tarifi

 

Çatlamayan Dağılmayan İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı köftelik bulgur
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2,5 su bardağı su

İç harcı için;

  • 500 gr orta yağlı kıyma
  • 4-5 adet soğan
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 kase ceviz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz

    Çatlamayan Dağılmayan İçli Köfte Tarifi Yapılışı

  • İlk önce kıymayı tavamıza alıp kavurmaya başlıyoruz. İçerisinde ki yağ miktarı az gelirse tereyağ eklenebilir.
  • Ardından soğanlarımızı robottan geçirip suyunu süzelim.
  • Soğanlarıda tavamıza alıp birlikte kavurmaya devam edelim.
  • Salça ve baharatlarımızı ekleyelim. Robottan geçirdiğimiz cevizleri de içerisine ekleyelim.
  • İlk sıcaklığı çıktıktan sonra buzdolabında soğumaya bırakalım.
  • İç köftenin hamuru için köftelik bulguru bir kaba alıp içerisine 4 su bardağı sıcak su ilave edelim.
  • Üstünü kapatıp 15 dk dinlemeye bırakalım.
  • Ardından üzerine un, yumurta, baharatları, salçayı ve 1 bardak su ekleyip yoğuralım.
  • Ben elimle yaklaşık 10 dk dan fazla yoğurdum ve 2, 5 su bardağı su kullandım.
  • Kıvam aldıktan sonra ceviz büyüklüğünde koparıp elinizle ortasından açabilirsiniz veya salatalık kullanarak açıp içini dolduralım.
  • Kızgın yağda renk alana kadar kızartalım. Şimdiden deneyenler için afiyet olsun 🤤.

Ezogelin Çorbası Tarifi

 

Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 7 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 3 yemek kaşığı bulgur
  • 1 yemek kaşığı salça (yarı yarıya biber ve domates salçası da olabilir)
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Biraz karabiber ve kırmızıbiber
  • Yaklaşık 8 su bardağı su

    Ezogelin Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Soğanları tereyağında kavurmayla başlıyoruz eğer çorbayı pürelemeyeceksiniz soğanlar çok küçük olsun.
  • Daha sonra salçayı ilave edip kavuruyoruz.
  • Mercimek pirinç ve bulguru yıkayıp süzüp ekleyin.
  • Daha sonra suyu ilave edin ve kaynamaya bırakın.
  • Mercimek pirinç ve bulgur yumuşayınca arzuya göre blenderden geçirin.
  • Ben bu sefer geçirmedim. Siz isterseniz biraz geçirebilir yada tamamen püreleyebilirsiniz. Çok koyu olacak olursa biraz daha kaynar su ilave edin ama aslında su iyi geliyor.
  • En son baharatları ekleyin. Limonla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.