Islak Kurabiye (Browni Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 100 gr margarin
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 1pk. şekerli vanilya
- 2 su bardağından biraz fazla un (18 yemek kaşığı un)
Şerbeti için;
- 2 çay bardağı şeker
- 2 çay bardağı su
- 2,3 damla limon suyu
Islak Kurabiye (Browni Kurabiye) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbeti için su ve şekeri tencereye koyup kaynatıyoruz.
- Kaynayan şerbete limon suyunu ekleyip 5 dk. Daha kaynatıyoruz.
- Şerbetimiz hazır olunca soğumaya bırakıyoruz.
- Gelelim hamurumuzu hazırlamaya, un hariç tüm malzemeyi homojen bir karışım olana kadar karıştırıyoruz.
- Daha sonra unu kontrollü olarak ekliyoruz.
- Unun kalitesi ve markası burada değişkenlik gösterebilir.
- Onun için yavaş yavaş eklemekte fayda var.
- Hamurun kıvamı ne çok yumuşak ne de çok sert.
- Tamamen ele yapışmayacak kadar bir un ekliyorum.
- Yoğurulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp beze yapıp yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.
- Bu ölçülerle toplamda 35 adet kurabiye bezesi çıkıyor.
- Önceden ısıtılmış 170 ° ayarlı fırında yaklaşık 25 dk. Bu aşamada siz kendi fırın ayarında kontrollü olarak pişirebilirsiniz.
- Pişen kurabiyeleri sıcak sıcak bekleyen şerbete atıp ters düz edip 2-3 saniye serbetin içinde servis edeceğimiz tabağa alıyoruz tüm kurabiyelere aynı işlemi uyguluyoruz.
- Kurabiyelerimiz hazır ister sıcak ister dinlendirip afiyetle yiyebilirsiniz.
Deneyecek olanlara afiyet şifa olsun.
Kurabiyeler sıcak şerbet soğuk olucak.
Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakıp daha sonra hamurunu hazırlayabilirsiniz.
Un kalitesi ve marka olarak değişiklik olacağı için kontrollü ekleyiniz. Fazla gelirse kurabiyelerimiz sert olur ve şerbeti çekmez.
Fırında kontrollü olarak pişirirseniz şerbeti çekme konusunda sorun yaşamazsınız. Fırında fazla kalırsa kuruyabilir ve şerbeti çekmez.