9 Mayıs 2021 Pazar

Beef Stroganoff Tarifi

 

Beef Stroganoff Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg dana bonfile
  • 3 soğan
  • 200 ml ayçiçeği yağı
  • 150 gr mantar
  • 150 gr kornişon turşu
  • 250 ml krema
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı kırmızı şarap
  • Tuz

Beef Stroganoff Nasıl Yapılır?

  • Ayçiçeği yağını tavada iyice ısıtın. Soğanları piyazlık doğrayıp ayçiçeği yağında soteleyin. Bonfileleri jülyen doğrayın soğana ilave edin. Ara ara karıştırarak pişirin.
  • Küçük doğradığınız mantar ve turşuları ilave edip birkaç dakika daha pişirin. Şarap, tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Ocaktan almadan önce kremayı ilave edip beş dakika daha pişirin. Servis tabağına alıp, isteğe göre pirinç pilavı ile servis yapın.

Beyran Çorbası (Gaziantep) Tarifi

 

Beyran Çorbası (Gaziantep) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kuzu incik
  • 2 çay bardağı pirinç
  • 5~6 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 8 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Beyran Çorbası (Gaziantep) Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle düdüklü tencereye kuzu etini, kabuklarını soyduğunuz bütün sarımsakları ve suyu ekleyip haşlayın.
  • Haşladığınız eti küçük parçalar halinde didikleyin. Et suyunu ve yıkadığınız pirinci ekleyip pirinci haşlayın.
  • Üzerine tereyağı, salça, pul biber, tuz ve karabiberi ilave edip 2-3 dakika kaynatın. Etleri ilave edip 1-2 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Bereket Salatası Tarifi

 

Bereket Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 sosis
  • 8 kornişon turşu
  • 5 patates
  • 3 salatalık
  • 1 göbek marul
  • 3 diş sarımsak
  • 200 gr salam
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 4 yemek kaşı��ı süzme yoğurt
  • 200 gr kaşar peyniri
  • Tuz

Bereket Salatası Nasıl Yapılır?

  • Bol malzemeli salata tarifleri arasında ilk akla gelenlerden. Sosisleri haşlayın. Patatesleri de haşlayıp kabuklarını soyun.
  • Büyük bir kabın içine kaşar peyniri hariç tüm malzemeleri küp doğrayıp harmanlayın.
  • Mayonez, süzme yoğurt ve küp doğranmış kaşar peyniri ile tuzu ekleyin. İyice karıştırıp servis yapın.

Lor Peynirli Top Börek Tarifi

 

Lor Peynirli Top Börek Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 70 gr tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz

İç malzeme

  • 2 diş sarımsak
  • 150 gr lor peyniri
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • 2 çorba kaşığı krema
  • 1 tutam kişniş
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı
  • 3 çorba kaşığı haşhaş tohumu

Lor Peynirli Top Börek Nasıl Yapılır?

  • Süzme yoğurt, krema ve sarımsak üçlüsü ile konuklarınızın beğeneceği başka börekler de hazırlayabilirsiniz.
  • Unu kabartma tozu ile harmanlayıp hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz şeklinde açıp yumurta, yoğurt, sıvıyağ, oda ısısında yumuşatılmış tereyağı ve tuzu ilave edin.
  • Malzemeleri iyice yoğurup pürüzsüz bir hamur haline getirin. Hamuru top yapıp üzerini nemli bezle örtün.
  • 1 saat buzdolabında dinlendirin. İç malzemeyi hazırlamak için, sarımsakları ezip lor peyniri, yoğurt, yumurta ve krema ile bir kasede karıştırın.
  • Tuz, karabiber ve kişniş ekleyip tekrar karıştırın. Hamuru unlanmış zemine alıp merdane ile 2 mm kalınlığında açın.
  • Çapı 9 cm ve 12 cm olan 4’er yuvarlak hamur kesin. Büyük hamurların üzerine iç malzemeyi paylaştırın.
  • Üzerlerine küçük hamurları kapatıp alttaki hamuru üstteki hamura doğru kıvırarak parmağınızla bastırıp yapışmasını sağlayın ve şekil verin.
  • Hazırladığınız börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.

Kuzu Etli Elbasan Tava Tarifi

 

Kuzu Etli Elbasan Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gr kuzu but (150 gr’lık 4 parça)
  • 30 gr tereyağı
  • 2 soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı su
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yumurtanın sarısı

Kuzu Etli Elbasan Tava Nasıl Yapılır?

  • Soğanları piyazlık doğrayın. Tereyağını tencerede eritip etleri alt üst yaparak 3 dakika pişirin.
  • Soğanı ilave edip 2 dakika daha soteleyin. Su ve tuzu ekleyip kısık ateşte 1 saat pişirin.
  • Ayrı bir kaba yoğurdu aktarın. Yumurta sarılarını çırpın. Un ve yumurta sarılarını ilave edip karıştırın.
  • Et suyundan bir miktar ekleyerek iyice karışmasını sağlayın. Karışımı etlerin üzerine dökün. 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Karnabahar Çorbası Tarifi

 

Karnabahar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 15 gr tereyağı
  • 1 soğan
  • 1 küçük karnabahar
  • 1 patates
  • 700 ml sebze suyu
  • 400 ml süt
  • Kırmızı pul biber
  • Kekik
  • Tuz

Karnabahar Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını tencerede eritin. Soğanları iri küp şeklinde doğrayıp yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
  • İri doğranmış patates ve karnabaharı, sebze suyunu, süt ve tuzu ekleyin. Orta ateşte kaynamaya bırakın.
  • Sebzeler tamamen yumuşayınca mutfak robotundan geçirerek pürüzsüz hale getirin.
  • Tekrar tencereye alıp bir taşım kaynatın ve kaselere paylaştırın. Üzerine pul biber ve kekik serpiştirerek sıcak servis yapın.

Ekmek Üstü Kekikli Köfte Domates Tarifi

 

Ekmek Üstü Kekikli Köfte Domates Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 dilim ekşi mayalı ekmek (Kızartılmış)
  • 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 6 adet köfte
  • 10-12 adet cherry domates
  • 1 yemek kaşığı domates püresi
  • 1/2 çay kaşığı soğan tozu
  • 1/2 çay kaşığı sarımsak tozu
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Susam
  • Taze fesleğen
  • Taze kekik

Köfte için

  • 300 g dana - kuzu kıyma
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 çay kaşığı toz karabiber

Ekmek Üstü Kekikli Köfte Domates Nasıl Yapılır?

  • Kıymayı tuz, kimyon ve karabiber ile yoğurun. 6’ya bölüp avucunuzda yuvarlayın.
  • Isınmış döküm tavada biraz zeytinyağı ile iki tarafını da pişirin. İçine domates püresini ekleyip köfteleri bulayarak 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin.
  • Domatesleri ikiye kesip biraz tuz, zeytinyağı ve kekik dalları ile tavada soteleyin.
  • Süzme yoğurdu soğan ve sarımsak tozu ile çırpın. Ekmeklerin üzerine sürün.
  • Yeşillik, köfte ve domatesleri de yerleştirip susam ve kekik ile süsleyerek servis edin.

Pide Üstü Ev Döneri Tarifi

 

Pide Üstü Ev Döneri Tarifi İçin Malzemeler

Döner için

  • 500 g dana kıyma
  • 1 adet büyük boy soğan (Rendelenmiş ve suyu çıkarılmış)
  • 2 yemek kaşığı sulu yoğurt
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Baharat (Arzuya göre; kimyon, karabiber, pul biber vs)

Pişirmek için

  • Tereyağı veya zeytinyağı

Servis için

  • 1 adet Ramazan pidesi
  • Yoğurt
  • Sızma zeytinyağlı salçalı sos
  • Roka
  • Domates (Dilimlenmiş)
  • Sivri biber (Dilimlenmiş)
  • Turşu (Dilimlenmiş)
  • Baharat (sumak ve/veya pul biber)

Pide Üstü Ev Döneri Nasıl Yapılır?

  • Döner için hazırladığınız tüm malzemeyi geniş bir kaba alarak yoğurun.
  • Tezgahta pişirme kağıdı üzerine silindir şeklinde koyup rulo şeklinde sarın ve kenarlarını bonbon şeker gibi kapatın. 2 saat buzdolabında, sonrasında da en az 1 gün buzlukta bekletin.
  • Pişirmeden önce buzluktan çıkarıp keskin bir bıçakla yaprak şeklinde dilimleyin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 5 dakika süreyle ön pişirme yapın. Servis öncesi tavada tereyağı veya zeytinyağı ile yaprak dönerin iki yüzünü pişirin.
  • Döneri pidenin üzerine alarak yoğurt, sızma zeytinyağlı salçalı sos, roka, domates, sivri biber, turşu, sumak ve/veya pul biber ile servis edin.

Ekmek Üstü Hindi Söğüş Tarifi

 

Ekmek Üstü Hindi Söğüş Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 dilim ekşi mayalı köy ekmeği (Kızartılmış)
  • 400 g hindi göğüs eti
  • 4 adet fındık turp (Dilimlenmiş)
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı labne peyniri
  • 1/2 çay kaşığı soğan tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Taze fesleğen
  • Taze kekik
  • Maydanoz sapı (Kıyılmış)
  • Mavi haşhaş
  • Pembe tane biber

Ekmek Üstü Hindi Söğüş Nasıl Yapılır?

  • Bir kasede zeytinyağı, tuz ve soğan tozunu karıştırıp hindi etini ekleyin 1 saat süreyle bekletin.
  • Süzme yoğurt ve labne peyniri krema kıvamında çırpıp ekmeklerin üzerine sürün. Fesleğen yapraklarını yerleştirin.
  • Döküm tavada kısık ateşte hindi etinin iki yüzünü de pişirin ve gelişigüzel doğrayarak fesleğenlerin üzerine koyun. Turp dilimlerini yerleştirin. Haşhaş, pembe biber, kekik ve kıyılmış maydanoz saplarını serptikten sonra servis edin.

Ekmek Üstü Nar Ekşili Caprese Tarifi

 

Ekmek Üstü Nar Ekşili Caprese Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 dilim tam buğday ekmeği (Kızartılmış)
  • 3 yemek kaşığı labne peyniri (Krema kıvamında çırpılmış)
  • 1 top mozzarella peyniri (Dilimlenmiş)
  • 2 adet domates (Dilimlenmiş)
  • 2 yemek kaşığı halka siyah zeytin
  • Taze fesleğen
  • Taze kekik
  • Aromatik sızma zeytinyağı
  • Nar ekşisi
  • Susam

Ekmek Üstü Nar Ekşili Caprese Nasıl Yapılır?

  • Ekmeklerin üzerine labneyi sürüp yeşillikler ile birlikte mozzarella ve domates dilimlerini yerleştirin.
  • Siyah zeytin, susam, sızma zeytinyağı ve nar ekşisi ile süsleyerek servis edin.

Ekmek Üstü Pazılı Tavuk Tirit Tarifi

 

Ekmek Üstü Pazılı Tavuk Tirit Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 dilim ekşi mayalı ekmek (Kızartılmış)
  • 1 demet pazı (Haşlanarak soğuk sudan geçirilmiş ve doğranmış)
  • 300 g tavuk göğsü (Haşlanmış ve didiklenmiş)
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt (Krema kıvamında çırpılmış)
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nar
  • Taze kekik

Ekmek Üstü Pazılı Tavuk Tirit Nasıl Yapılır?

  • Haşlanmış ve didiklenmiş tavuğu bir tutam tuz, karabiber ve zeytinyağı ile tavada kısık ateşte kızartın.
  • Kızarmış ekmeklerin üzerine pazı ve yoğurdu koyun tavuğu pay edin. Nar ve taze kekik ile süsleyerek servis edin.

Mini Pide Üstü Pastırma & Kuru Fasulye Tarifi

 

Mini Pide Üstü Pastırma & Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

Mini pide için

  • 3 bardak un (Bardak ölçüsü: 200 ml)
  • 1 bardak su (Bardak ölçüsü: 200 ml
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 8 g kabartma tozu

Üzeri için

  • 9 yemek kaşığı kuru fasulye (Haşlanmış)
  • 9 adet ince dilim pastırma
  • 3 adet yumurta (Az haşlanmış)
  • Biber salçası (Tatlı veya acı; tercihe bağlı)
  • Baharat (Arzuya göre pul biber, karabiber, tane biber vs)
  • Turşu
  • Taze yeşillik

Mini Pide Üstü Pastırma & Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

  • Pide için gerekli tüm malzemeyi geniş bir kaba alarak yoğurun ve hamuru 3 eşit parçaya bölün.
  • Bezeleri pişirme kağıdı koyduğunuz fırın tepsisinin üzerine alıp avucunuzla bastırarak yuvarlak şekilde açın. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.
  • Kuru fasulye ile pastırmayı bir kaba alarak baharat ile harmanlayın.
  • Fırından aldığınız pidelerin üzerine biraz salça sürün ve baharatlanmış kuru fasulye ile pastırmaları pay edin. Tercihe göre yarım veya bütün yumurta, yeşillik ve turşu ile süsleyerek servis edin.

Milföy Tadında Poğaça (Yok Böyle Lezzet ) Tarifi

 

Milföy Tadında Poğaça (Yok Böyle Lezzet ) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya  (42 gram)
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 buçuk su bardağı un (Kontrollü ekleyin undan una ölçü değişebilir )

Yağlamak İçin

  • 125 gram eritilmiş tereyağı

İç Malzemesi İçin

  • Yeteri kadar beyaz peynir veya kaşar

Üzeri İçin

  • 2 yumurta sarısı

Kullandığım su bardağı ölçüsü: 200 ml

Kullandığım çay bardağı ölçüsü : 120 ml 

Milföy Tadında Poğaça (Yok Böyle Lezzet ) Tarifi Yapılışı

  1. Yaş mayamızı uygun bir kaba ufalanarak alıyoruz. Un ve tuz hariç bütün malzemeleri mayanın üzerine ekliyoruz.
  2. Hepsini güzel bir şekilde karıştırıyoruz. Tuz ve unu ilave ediyoruz. Hamuru ele yapışmayan biçimde yoğuruyoruz.
  3. Hiç mayalandırmadan dört eşit parçaya ayırıyoruz. Hepsini elimizle yuvarlanarak beze haline getiriyoruz.
  4. İlk bezeden başlıyoruz ve hamur çok fazla inceltilmeden açıyoruz. İkinci beze de açılır. İlk bezenin üstünü boş yer kalmayacak şekilde yağlıyoruz.
  5. İkinci yufkayı üstüne kapatıyoruz ve yağlıyoruz. Baştan yukarı doğru rulo şeklinde sarıyoruz. Üçüncü ve dördüncü bezelere de aynı işlemi uyguluyoruz.
  6. Tamamen donmaları için üzerleri streçlenir ve 20 dakika kadar buzluğa kaldırılır. Buzluk dereceleri değişiklik gösterebilir ara sıra kontrol ediyoruz.
  7. Hamurları dolaptan alıyoruz ve 2-3 parmak eninde kesiyoruz. Her parçanın kesilen kısımlarını kapatıyoruz.
  8. Kapatılan kısımlar alta ve üste gelecek şekilde avuç içinde biraz bastırılır. Bütün parçalara aynı işlemi uygulayalım. Merdane yardımıyla çok bastırmadan açılır ve ortalarına iç harç yerleştiriyoruz.
  9. D harfinde kapatıyoruz. Kapattığımız kısımlara çok fazla bastırmıyoruz.
  10. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece alt/üst ayar fansız fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🌼