Milföy Tadında Poğaça (Yok Böyle Lezzet ) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya (42 gram)
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 buçuk su bardağı un (Kontrollü ekleyin undan una ölçü değişebilir )
Yağlamak İçin
- 125 gram eritilmiş tereyağı
İç Malzemesi İçin
- Yeteri kadar beyaz peynir veya kaşar
Üzeri İçin
Kullandığım su bardağı ölçüsü: 200 ml
Kullandığım çay bardağı ölçüsü : 120 ml
Milföy Tadında Poğaça (Yok Böyle Lezzet ) Tarifi Yapılışı
- Yaş mayamızı uygun bir kaba ufalanarak alıyoruz. Un ve tuz hariç bütün malzemeleri mayanın üzerine ekliyoruz.
- Hepsini güzel bir şekilde karıştırıyoruz. Tuz ve unu ilave ediyoruz. Hamuru ele yapışmayan biçimde yoğuruyoruz.
- Hiç mayalandırmadan dört eşit parçaya ayırıyoruz. Hepsini elimizle yuvarlanarak beze haline getiriyoruz.
- İlk bezeden başlıyoruz ve hamur çok fazla inceltilmeden açıyoruz. İkinci beze de açılır. İlk bezenin üstünü boş yer kalmayacak şekilde yağlıyoruz.
- İkinci yufkayı üstüne kapatıyoruz ve yağlıyoruz. Baştan yukarı doğru rulo şeklinde sarıyoruz. Üçüncü ve dördüncü bezelere de aynı işlemi uyguluyoruz.
- Tamamen donmaları için üzerleri streçlenir ve 20 dakika kadar buzluğa kaldırılır. Buzluk dereceleri değişiklik gösterebilir ara sıra kontrol ediyoruz.
- Hamurları dolaptan alıyoruz ve 2-3 parmak eninde kesiyoruz. Her parçanın kesilen kısımlarını kapatıyoruz.
- Kapatılan kısımlar alta ve üste gelecek şekilde avuç içinde biraz bastırılır. Bütün parçalara aynı işlemi uygulayalım. Merdane yardımıyla çok bastırmadan açılır ve ortalarına iç harç yerleştiriyoruz.
- D harfinde kapatıyoruz. Kapattığımız kısımlara çok fazla bastırmıyoruz.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece alt/üst ayar fansız fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🌼