12 Mayıs 2021 Çarşamba

Tahinsiz Humus Tarifi

 

Tahinsiz Humus Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı nohut
  • 1 tatlı kaşığı karbonat 
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet limon
  • 50-60 gr kaymak 
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1,5 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı nohut 

Tahinsiz Humus Nasıl Yapılır?

  • Önceden ıslatılmış nohutlar bir tencerede haşlanır. Islatma suyuna karbonat atılarak haşlaması kolaylaştırılabilir.
  • Suyunun haşlama yapmadan önce iyice süzülmesi gerekmektedir. 
  • Ayrı bir kasede kaymak, yağ, kimyon ve tuz alalım, limonu da sıkıp iyice karıştıralım.
  • Bir robot yardımı ile nohutları ve kaymaklı karışımı pürüzsüz hale gelene kadar robottan çekelim. 
  • Hazır olan humusumuzu servis tabağına alalım ve ortasını çukurlaştıralım. Haşlandıktan sonra ayırdığımız nohutlardan üzerine serpiştirelim.
  • Son olarak üzerine zeytinyağı ve kırmızı toz biber gezdirip servis edelim. Afiyet olsun.

Şam Tatlısı Tarifi

 

Şam Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 3 su bardağı irmik
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı kabukları soyulmuş yer fıstığı

Şerbeti için

  • 2.5 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Yarım limonun suyu

Şam Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kapta yumurta ve toz şekeri mikserle 2-3 dakika çırpın. Ayçiçeği yağı ve yoğurdu ekleyip 2-3 dakika daha çırpın.
  • Son olarak irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip fazla çırpmadan karıştırın. 1 saat kadar bekletin. 24 cm’lik fırın kabını margarin ile yağlayın.
  • Hazırladığınız harcı kalıba aktarıp kaşığın tersi ile düzleştirin. Üzerini yer fıstıkları ile süsleyin. Fırını 150 dereceye ayarlayın.
  • Soğuk fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Şerbeti için su ile şekeri 10 dakika kısık ateşte kaynatın.
  • Ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyip 1 dakika daha kaynatın. Ilınması için bekletin.
  • Tatlı fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığının gitmesini bekleyin. Üzerine ılık şerbeti gezdirin. Şerbetini çektikten sonra buzdolabına alıp 1 gece bekletin.
  • Şam tatlısını, tatlıların yanına çok yakışan kakaolu dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Kalburabastı / Sivas Tarifi

 

Kalburabastı / Sivas Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 250 g Bizim Yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı iri kırılmış ceviz

Şerbeti için

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1/4 limonun suyu

Kalburabastı / Sivas Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için, su ve toz şekeri geniş bir tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • 250 g Bizim Yağ, yoğurt, yumurta ve vanilyayı geniş bir yoğurma kabına alıp karıştırın. Un ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun.
  • Hamurun üzerini streç film ile kapatın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamura cevizleri ilave edip tekrar yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Rendenin kalın tarafına bastırarak elips şekli verin. Kalburabastıları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Kızaran kalburabastıları bir servis tabağına alın.
  • Üzerine soğuyan şerbetten dökün. Kalburabastılar şerbeti tamamen çekince servis yapın.
    Daha fazlası için şerbetli tatlılara göz atabilir, Türk mutfağının özgün lezzetlerinden biri olan hanım göbeği tatlısını deneyebilirsiniz.

Hazır Yufkadan Börek Tarifi

 

Hazır Yufkadan Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 çay bardağı su
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1/2 kase peynir
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/4 demet maydanoz (isteğe göre)
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı çörek otu

Hazır Yufkadan Börek Nasıl Yapılır?

  • Sosu için: Bir kabın içerisine süt, yağ, su ve yumurta beyazını alıp karıştırın.
  • Üzerine tuz, pul biber ve naneyi ekleyerek karıştırmaya devam edin. 
  • İç harcı için: Maydanozları ince ince kıyın. Dilerseniz kıyılmış dereotu da ilave edebilirsiniz.
  • Kabın içerisine maydanoz ve peyniri ekleyerek elinizle harmanlayın.
  • Bir yufkayı mutfak tezgahında açın. Üzerine fırça veya kaşık yardımıyla sosu sürün.
  • Yufkayı ikiye katladıktan sonra tekrar sos sürün. Ardından iç harçtan ekleyin ve hafifçe yayın.
  • Kenarlarını kıvırarak rulo şeklinde sarın. Ruloyu, bıçakla 4-5 parçaya bölün.
  • Her yufkayı aynı şekilde doldurup parçalara ayırın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hazırladığınız börekleri tepsiye dizin.
  • Börekleri aralıklı olarak dizdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürün.
  • Çörek otu ve susam serpiştirdikten sonra, önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20 dakika pişirin.
  • Hazır yufkadan börekleri ılık bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Karavu Şerbeti Tarifi

 

Karavu Şerbeti Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kızılcık
  • 1 adet limon
  • 4 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı toz şeker

Karavu Şerbeti Nasıl Yapılır?

  • Kızılcıkları bol su ile yıkayın ve suyu süzün.
  • Yıkanan kızılcıkları tencerenin içerisine alın. Üzerini geçecek şekilde su ekleyin.
  • Orta ateşte şerbet kaynayana kadar pişirin.
  • Ara sıra kızılcıkların yumuşaklığını kontrol edin. Ezilecek kıvama geldiğinde tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Soğuyan kızılcıkları tülbentten veya süzgeçten geçirin.
  • Ardından tekrar tencereye alın. Üzerine limon ve şeker ekleyerek yarım saat daha kaynatın.
  • Kaynayan şerbeti soğutmadan cam kavanozlara doldurun ve ağzını sıkıca kapatın.
  • Kavanozları ters çevirerek havasını alın. Şerbet oda sıcaklığına geldiğinde, buzdolabına kaldırın.
  • Karavu şerbetini buz ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Şekerpare Tarifi

 

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • Bir tutam tuz
  • 1 paket vanilya
  • 250 g tereyağı
  • 2 yumurta
  • 4 su bardağı un

Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Üzeri için

  • 1 kase bütün fındık içi

Şekerpare Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hamur yoğurma kabında kabartma tozu, pudra şekeri, irmik, tuz ve vanilyayı harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağını ve yumurtaları ekleyin.
  • Üzerine azar azar un ilave ederek pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  • Hamurdan, cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Üzerlerini hafifçe düzleştirip ortalarına birer bütün fındık içi yerleştirin.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
  • Şerbeti için; toz şeker ve suyu şeker iyice eriyinceye kadar kaynatın. Limon suyunu ekleyip birkaç dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
  • Şekerpareleri fırından alıp 2 dakika kadar beklettikten sonra ılık şerbeti üzerine gezdirerek dökün. Tepsinin üzerini kapatıp şerbeti çekene kadar bekleyin.

Limonlu Cheesecake Tarifi

 

Limonlu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için:

  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 300 gram yulaflı bisküvi
  • 7 yemek kaşığı tereyağı (110 gram eritilmiş)

İç harcı için:

  • 4 adet yumurta
  • 25 gram un
  • 200 gram krema
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 700 gram labne peyniri
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 3.5 yemek kaşığı limon suyu

Limon sosu için:

  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Limonlu Cheesecake Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak 24 cm'lik kelepçeli kek kalıbını yağlayın ve altına yağlı kağıt serin.
  • Fırını 160 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisine su konulacağı için, kalıbın dışını alüminyum folyo ile sarın.
  • Yulaf bisküvileri rondoda toz haline gelene kadar çekin.
  • Bisküvileri bir kabın içine alın. Üzerine eritilmiş tereyağı ve toz şekeri ekleyerek karıştırın.
  • Bisküvili karışımı kalıbın içerisine alın ve kenarlara da gelecek şekilde kaşıkla düzeltin.
  • Karışımı bu şekilde fırına atın ve 10 dakika pişirin. Ardından bisküvili tabanı fırından çıkartın ve fırın ısısını 150 dereceye düşürün.
  • Bir kasede un, şeker ve labne peyniri çırpma teli ile çırpın. Mikser kullanacaksanız, düşük ayarda çalıştırın.
  • Farklı bir kasede limon kabuğu, limon suyu ve kremayı karıştırın.
  • Bu karışımı, labneli karışıma ekleyin ve spatula yardımıyla birbirine yedirin.
  • Yumurtaları tek tek karışıma ilave edin.
  • Yumurtaları ekledikten sonra tekrardan karıştırın. Hazırladığınız karışımı kelepçeli kalıba dökün.
  • Kelepçeli kalıbın içine oturabileceği bir kap ayarlayın. Bu kalıbın içine 3 parmak kalınlığında su dökün ve fırına verin.
  • Kalıbın içine su kaçmamasına dikkat edin. Tatlıyı 70 dakika fırında pişirin.
  • 70 dakika sonunda fırını kapatın fakat kapağını açmayın. Kapağı kapalı bir şekilde tatlınızı 15 dakika dinlendirin.
  • 15 dakika sonunda fırının kapağını yarım açın ve bu şekilde 20 dakika daha bekleyin.
  • Cheesecake'i oda sıcaklığında soğutun. Ardından buzdolabında dinlendirin.
  • Limon sosu için; Nişasta, limon suyu, toz şeker ve limon kabuğu rendesini sos tenceresine alın ve koyulaşana kadar karıştırın.
  • Koyulaşan tatlıyı ocaktan alın ve içine tereyağı ekleyin. Tereyağını karıştırarak sosa yedirin.
  • Hazırladığınız sosu soğutun. Limon sosu, soğuyan cheesecake'in üzerinde ilave edin. Afiyet olsun.

Tepsi Kebabı Tarifi

 

Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg orta yağlı kıyma (Kıymayı birkaç kez kıyma makinesinde çektirirseniz daha lezzetli olur)
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tane yeşil biber
  • ¾ demet maydanoz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 çay kaşığı tuz

Üzerini Süslemek İçin

  • 1 tane domates
  • 1 tane soğan
  • 2 tane çarliston biber

Sosu İçin

  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Soğan, maydanoz ve yeşil biberi robotta çekin. Eğer robotunuz yoksa bunları çok ince olacak şekilde doğrayın.
  • Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine robottan geçirdiğiniz malzemeleri ve baharatları ekleyin.
  • Harcı iyice yoğurun. Kebabın şekli bozuk olsun istemiyorsanız, yoğurma işlemine dikkat edin.
  • Hazırlanan karışımı orta boy yuvarlak bir fırın tepsisine yayın. Hiç boşluk kalmayacak şekilde tepsinin her tarafını kapatın.
  • Üzerini süslemek için, domatesi dörde bölüp kıymanın üzerine dağıtın.
  • Biberlerin saplarını alıp ortan 2’ye bölüp domateslerin aralarına sıralayın.
  • Soğanı da soyup 4 parçaya ayırarak aynı şekilde sıralayın.
  • Salçayı sıvı yağ ile karıştırarak, tepsinin her tarafına gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış fırında, 200 derecede pişirin. 40 dakika gibi bir sürede tepsi kebabı hazır olacaktır.
  • Tepsi kebabını, pirinç pilavı ve patlıcan turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Beşamel Soslu Ve Tavuklu Krep Sarma Tarifi

 

Beşamel Soslu Ve Tavuklu Krep Sarma Tarifi İçin Malzemeler

Krep (akıtma) hamuru için;

  • 3 adet yumurta 🥚
  • Yarım tatlı kaşığı tuz 🧂
  • 350 ml süt 🥛
  • 200gr un (1.5 su bardağı)
  • 1 silme çay kaşığı kabartma tozu
  • İç tavuk karışımı için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 göğüs parçası haşlanmış tavuk (didilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı salça (domates 🍅)
  • 2 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 tutam tuz 🧂
  • 1 konserve garnitür

Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım bardak un
  • 750 ml süt 🥛
  • 2 tutam tuz 🧂
  • 2 avuç kaşar rendesi

Üzeri için;

  • 250 gram rendelenmiş kaşar

Beşamel Soslu Ve Tavuklu Krep Sarma Nasıl Yapılır?

  • Krep hamuru için bir kapta tuz ve yumurtaları karıştırmaya başlıyoruz.
  • Karıştırırken öncelikle sütü ekliyoruz, arkasından bir kaç seferde unu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Krepleri tek tek yağsız tavada arkalı önlü pişiriyoruz.
  • Krep iç harcını, yağ ve tavuk etiyle hazırlamaya başlıyoruz. Salça ve baharatları ekleyerek sotelemeye devam ediyoruz. En garnitürü ve tuzunu ekleyip ocaktan alıyoruz.
  • Beşamel sosu, sos tavasında yağ ve unu ekleyerek kavurmaya başlıyoruz. Un kokusu çıkana kadar kavurup, süt ve tuzu ilave ediyoruz.
  • Koyulaşana kadar pişirip, ocağı kapattıktan sonra kaşar peynirini de ekleyip karıştırıyoruz.
  • En son, kreplere iç harcı ekleyip, üstüne beşamel sosu döküyoruz. Katlayıp kapattıktan sonra, üstüne yine beşamel sos döküp, kaşar serpiyoruz.
  • Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika, üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Kuru Kuzu Göbeği Mantarı Dolması Tarifi

 

Kuru Kuzu Göbeği Mantarı Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet kuru kuzu göbeği mantarı
  • 1 su bardağı pirinç 
  • Sıcak su 
  • İsteğe bağlı maydanoz ve dereotu
  • Tuz
  • Karabiberi (isteğe bağlı)
  • Kuru kekik (isteğe bağlı)
  • Yenibahar
  • Kimyon 
  • Pul biber 
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Yarım kuru  Soğan 
  • 1 Orta boy domates 

Sos için

  • Zeytinyağı ve salça 

Sunum için 

  • Altın şeker domates

Kuru Kuzu Göbeği Mantarı Dolması Nasıl Yapılır?

  • Pirinci ıslatalım. Sonra tuz katalım.
  • Kuru kuzu göbeği mantarları soğuk suda 1 saniye bekletip hafif yumuşamalarını bekleyelim.
  • Soğanı ve domatesi gelişi güzel doğrayıp maydanozu ince kıyalım ve pirincin suyunu süzüp malzemeleri katalım.
  • En son tuz ve baharatları ilave edip zeytinyağı ile harmanlayıp mantarlarımızın kökünü kesip içini harçla dikkatle doldurduktan sonra tencereye veya tavaya dizelim.
  • Daha sonra zeytinyağını da ilave edip pişirelim. 21 dakika pişirdikten sonra salça sosunu döküp 2 dakika daha pişirip servise hazır. 
  • Altın şeker domates ile beraber sunum yapıp servis edelim. Afiyet olsun.

Nefis Starbucks Kurabiye Tarifi

 

Nefis Starbucks Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 çay bardağı ceviz fındık
  • 1 yemek kaşığı şu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Un (2.2.5 bardak kontrollü ekleyin)

    Nefis Starbucks Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Oda sıcaklığında margarin ve pudra şekerini karıştıralım üzerine yumurtayı ekleyelim onuda güzelce karıştıralım.
  • Daha sonra damla çikolata hariç tüm malzemeleri ekleyip yoğuralım en son damla çikolatayıda ekleyin.
  • Çikolatayı eritmeden hamuru streçe uzun ince sarıp buzluğa kaldıralım 15 dakika sonra çıkarıp keskin bir bıçakla çok kalın olmayacak şekilde dilimleyelim.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize dizelim. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırına sürelim. Üzeri hafif kızarınca fırından alalım. Afiyet olsun😍.

Ankara Tava Tarifi

 

Ankara Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuzu eti
  • 3 su bardağı arpa şehriye
  • 3 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 su bardağı su

    Ankara Tava Tarifi Yapılışı

  • Yemeğimiz için kuzu kuşbaşı etimizi haşlayalım.
  • O haşlanırken bizde tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyup üzerine arpa şehriyeyi dökelim.
  • Rengi dönene kadar iyice kavuralım.
  • Kavrulunca kenara koyalım.
  • Soğanı biberleri yemeklik doğrayalım.
  • Domatesleri rendeleyelim.
  • Pişen etin suyunu süzelim.
  • Zeytinyağı ve tereyağını koyup kavuralım.
  • Doğranmış soğanı, biberleri ve sarımsağı ilave edip iyice kavuralım.
  • Salçayı ilave edip kavurmaya devam edelim.
  • Rendelenmiş domatesi ilave edip bir tur daha kavuralım.
  • Daha sonra arpa şehriyeyi ilave edelim.
  • Üzerine sıcak suyu dökelim.Ben birazını et suyu birazını normal su kullandım.
  • Tuz, karabiber, pulbiber ve kimyonu ilave edelim.
  • Kaynamaya başlayınca altını kısalım.
  • Suyunu çekene dek pişirelim.
  • Altını kapatıp üzerine havlu kağıt koyup 15-20 dakika dinlenmeye bırakalım.
  • Dileyen fırında pişirebilir ben tencerede tercih ettim. Kuzu eti yerine tavuk etiylede yapabilirsiniz.

3 Peynirli İtalyan Mantısı Tortellini Tarifi

 

3 Peynirli İtalyan Mantısı Tortellini Tarifi İçin Malzemeler

  • Hamuru
  • 250 gram un
  • 250 gram semolina unu
  • 4 tam yumurta
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 2 yemek kaşığı su
  • Çok az tuz
  • İçi
  • Beyaz peynir
  • Cheddar ya da kaşar
  • Tulum peyniri
  • 2 yumurtanın akı
  • Sos
  • Hazır krema ya da tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber

    3 Peynirli İtalyan Mantısı Tortellini Tarifi Yapılışı

  • Herkese merhaba.
  • Bugün size klasik mantı tariflerinden farklı bir italyan mantısı peynirli tortellini tarifi vermek istiyorum.
  • İtalyan makarnalarında genellikle irmik unu yani semolina un kullanılıyor. Bunu nerden bulayım amaan diyenler varsa normal undan yapın bir şey olmaz 😄.
  • Ben kendi yaptığım tarif üzerinden gideyim. Yarım kilo karışım unun ortasına çukur açıp yumurtaları atıyoruz. Unutmayın 4 tam 2 sarısı. Bu sarısını aldığımız 2 yumurtanın akını iç harca kullanacağız sakın atmayın.
  • Yumurtalarla beraber zeytinyağ, su ve tuzu da atalım. Sonra bir çatalla yavaş yavaş bu karışımı una yedirelim. Sonra da yoğurma işlemine geçelim. İyice bir yoğurmak gerekiyor. Ben makinada yoğurdum üstüne bir 15 dk’da elimde yoğurdum.
  • Bu işlem de bitince sapsarı pürüzsüz bir makarna hamuru elde ediyoruz. Bu hamuru yarım saat-1 saat kadar dinlendirin. Siz de dinlenin.
  • Dinlenen hamurları alın. Varsa erişte makinası yoksa merdane yardımı ile açın. İnce bir hamur elde etmeniz gerek. Sonra da bir kalıp yardımı ile yuvarlak kesmeniz. Ben hatunun kurabiye kalıplarını kullandım.
  • İşin burasında iç harcını koymamız gerekiyor. Orjinal tariflerde mozeralla, maskarpon gibi hem bulması zor hem bulsan pahalı peynirler kullanılıyor. Bulan varsa saygım büyük kullanabilirler ama mesele biraz da eldeki imkanlarla yapabilmek. Ben evdeki peynirleri birleştirdim sonuç bayağı güzel oldu.
  • Neyse işte şimdi içini koyup mantının ağzını kapatıp 2 ucunu da alttan birleştirip bir yuvarlak elde edin. Klasik şeklimiz bu sadık kalalım lütfen.
  • Bu işlemler esnasında yani açmaydı kapatmaydı elinizin altında un olsun yapışmasın.
  • Tortelliniyi doldurma işlemi de bitince kaynar suya biraz tuz atın ve 3-4 dk kadar haşlayın. Zaten hemen şişip su üzerine çıkıyor piştiğini anlarsınız.
  • Sıcakken hemen kremalı sosunuzu katıp hemen servis edin. Bekletmeyin sertleşebiliyor hızlıca yiyin. Afiyet olsun.