Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası Tarifi

 

Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı pilavlık bulgur
  • 2 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 5 kaşık sıvı yağ
  • Yarım limon suyu
  • 1 litre su varsa tavuk suyu da kullanılabilir
  • 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışık
  • Tatlı pul biber
  • Nane
  • İsteğe göre kekik

    Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İnce doğranmış soğanlar yağda iyice kavrulur üzerine sarımsağı rendeleyip, 2 tur kavuralım, üzerine salça ekleyip tekrar dan kavurma işlemine devam edelim.
  • Pirinç ve bulgur güzelce yıkanıp salçalı karışıma ekleyip, iki tur karıştırıp, üzerine suyu ekleyelim en son mercimekleri ekliyoruz çünkü pirinç ve bulgur daha geç pişiyor mercimeğe göre (ben yarısını tavuk suyu kullandım yarısı da normal su ilave ettim)
  • Çorbamız fokurdamaya başlayınca mercimekleri yıkayıp, ekliyoruz üzerine baharatlar ve limon suyunu ekleyip, 5 dakika harlı ateşte sonra kısık ateşte ara ara karıştırıp pişiriyoruz.

Havuçlu Pancar Salatası Tarifi

 

Havuçlu Pancar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet pancar
  • 3 adet havuç
  • 1 çay bardağı mısır
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı ceviz
  • Tuz

    Havuçlu Pancar Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Taban kısmı için pancarı dilimleyip 2 çay bardağı suda haşlayalım.
  • Salata kısmı için tavaya 5 yemek kaşığı sıvı yağ alalım.
  • Rendelenmiş pancar ve havucu ekleyip kavuralım. (suyunu çekmesi yeterli).
  • Ardından soğumaya bırakalım. Kaseye yoğurt,ceviz,mısır ve kavurduğumuz sebzeleri ilave edip güzelce karıştıralım.
  • Hasladığımız pancarla servis edelim.

Cennet Hurmalı Muhallebi Tarifi

 

Cennet Hurmalı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker (120g)
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krem şanti  (75g)
  • 1 su bardağı soğuk süt (200 ml)
  • 4 adet olmuş cennet hurması
  • 4 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
  • 2 yemek kaşığı bal

    Cennet Hurmalı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Muhallebi için unu, buğday nişastasını, toz şekeri ve vanilini bir tencereye alıyoruz.
  • 1 litre sütü ekleyip karıştırarak muhallebi kıvamını almasını sağlıyoruz.
  • Kaynayan muhallebiyi ocaktan alıp ilk sıcaklığının çıkması için dinlendiriyoruz.
  • Ayrı bir yerde 1 paket krem şanti ile soğuk sütü çırpıyoruz ve sıcak olan muhallebinin içine katıp iyice karışmasını sağlıyoruz.
  • Hazırladığımız ve pürüzsüz bir kıvam alan muhallebileri bardaklara ya da kaselere üstlerinde 2 parmak yer kalacak şekilde paylaştırıyoruz ve soğuması için kaldırıyoruz.
  • Hurmaları kabuklarından ve çekirdeklerinden ayırdıktan sonra uygun bir kaseye alıp içine balı katıyoruz ve blender ile püre kıvamına gelene kadar iyice parçalıyoruz.
  • Çekilmiş cevizleri hurmanın içerisine ekleyerek karıştırıyoruz.
  • Son olarak soğuyan muhallebilerin üzerine hurmaları paylaştırıyoruz ve kaşık yardımıyla düzeltiyoruz.
  • Oda sıcaklığına gelen tatlılarımızı 1-2 saat dinlendirdikten sonra servise hazır.

Patlıcan Tava Tarifi

 

Patlıcan Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy patlıcan
  • ️1 adet domates
  • 1 parça tavuk göğsü
  • ️1 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • ️1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Biraz sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber

    Patlıcan Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı bir şekilde soyup silindir şeklinde yuvarlaklar halinde kesiyoruz daha sonra tuzlu suda bekletip kararmalarını önlemiş oluyoruz.
  • Biraz sıvı yağ aldığımız tavamızda önlü arkalı bir şekilde kızartıyoruz.
  • Patlıcanlarımız bir köşede beklerken bir kasenin içerisine küçük küçük doğradığımız tavuk göğsünün içine soğanımızı biberimizi ekleyip kavuruyoruz.
  • Daha sonra üzerine rendelediğimiz domatesleri ve salçamızı da ekleyip baharat olarak yukarıda belirtilen ölçülerde ekliyoruz. Yarım su bardağı su ekleyip kapağını kapatıp harcımızı kaynamaya bırakıyoruz.
  • Şimdi geniş bir borcamla kullanabilirsiniz benim gibi küçük bir güveç kasesi kullanabilirsiniz önce patlıcan sonra arasına harç patlıcan olmak üzere arka arkaya diziyoruz.
  • Üzerine bir fırça yardımıyla zeytinyağımızı gezdiriyoruz.
  • 180 derece ısıttığımız fırında yaklaşık 10-15 dakika kadar pişiriyoruz.
  • Patlıcanlar zaten kızardığı için problem olmayacaktır 🍽️bizim amacımız lezzetini arttırmak.
  • İşte bu kadar basit siz de karnıyarıktan hallice olan bu tarifi yapıp sofralarınıza fark yaratabilirsiniz.

Karamelize Soğanlı Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Karamelize Soğanlı Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak bulgur
  • 1 kase haşlanmış mercimek
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı tel şehriye
  • 2 orta boy kırmızı soğan
  • 1 küp şeker
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su ( bulgurun cinsine göre su miktarı değişiklik gösterebilir)

    Karamelize Soğanlı Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kırmızı soğanı ay şekkinde doğrayı,p 2 yemek kaşığı zeytinyağ ve bir kesme şeker ile kısık ateşte karamelize olana dek pişiriyoruz.
  • Tereyağında tel şehriyeyi renk alana kadar kavuruyoruz. Bulguru ilave ediyoruz.
  • Birkaç dakika kavurup, salçayı ilave edip, 1-2 çeviriyoruz haşlanmış mercimeği ekleyip, tavuk suyu ve sıcak suyu ilave ediyoruz.
  • Baharatları ilave edip tencerenin ağzını kapatıp, kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  • Piştikten sonra üzerine karamelize soğanı alıp, servis yapıyoruz.

Çanakta Haydari Tarifi

 

Çanakta Haydari Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 dilim beyaz peynir
  • 1 diş sarımsak

Çanak için;

  • 2 adet yufka
  • Sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı toz biber

    Çanakta Haydari Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yufkayı tezgahta 2 ye katlayalım.
  • Ardından görseldeki gibi keselim.
  • Tart kalıbı yağlayıp yufkaları dizelim.
  • Güzelce bastırıp sos malzemesini sürelim.
  • 180 derece fırında pişirelim.
  • Haydari malzemelerini karıştırıp sıkma torbasına alalım.
  • Yufkanın orta kısmına sıkıp dilediğiniz gibi süsleyip servis edelim.

Etli Sebzeli Güveç Tarifi

 

Etli Sebzeli Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 400-500 gram dana kuşbaşı
  • 2 adet ortaboy soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 8-10 adet mantar
  • 2 adet soyulmuş domates

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığından az tuz
  • 1 tatlı kaşığından az toz biber,pul biber
  • 1 er çay kaşığı karabiber ve kekik
  • 1 çay bardağı su

Üzerine için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet defne yaprağı

    Etli Sebzeli Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Etlerinizi güvece alın üzerine doğramış olduğunuz sebzeleri ilave edin.
  • Sosu için gerekli malzemeleri güzelce karıştırın ve sebzelerin üzerine gezdirin.
  • Elinizle güzelce karıştırıp üzerine bir yemek kaşığı tereyağını parçalar halinde ilave edin defne yaprağını ekleyin.
  • Yağlı fırın kağıdını ıslatıp suyunu sıkın ve güvecin üzerini güzelce kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 1,5 saat kadar pişirin pilav eşliğinde servis edebilirsiniz 

Kadayıflı Cevizli Tatlı Tarifi

  Kadayıflı Cevizli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler 125 gram margarin Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 adet yumurta (beyazı dışına) 3 yemek kaşığı ...