Kadayıflı Cevizli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (beyazı dışına)
- 3 yemek kaşığı irmik
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 pk kabartma tozu
- 2,5-3 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
- 1 su bardağı kavrulmuş kadayıf
- 1 su bardağı ceviz
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı pekmez
Bulamak için;
- Yumurta beyazı
- Kızarmış kadayıf
Kadayıflı Cevizli Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamurumuzu yapmadan önce şerbetimizi ocağa alıp kaynamaya başlayınca 10 dk kısık ateşte kaynatalım ve soğuması için kenara alalım.
- Uygun kabımıza kadayıf ve ceviz hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım.
- Kadayıf ve cevizide ekleyip elimizle parmak şekli verip bıçakla keselim.
- Uygun tepsimize alıp yumurta beyazı ve kadayıfa bulayıp 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Tatlımızın ilk sıcağı çıkınca soğuk şerbeti üzerine dökelim.
Servise hazır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder