Kadayıflı Cevizli Tatlı Tarifi

 

Kadayıflı Cevizli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (beyazı dışına)
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 pk kabartma tozu
  • 2,5-3 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
  • 1 su bardağı kavrulmuş kadayıf
  • 1 su bardağı ceviz

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı pekmez

Bulamak için;

  • Yumurta beyazı
  • Kızarmış kadayıf

    Kadayıflı Cevizli Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamurumuzu yapmadan önce şerbetimizi ocağa alıp kaynamaya başlayınca 10 dk kısık ateşte kaynatalım ve soğuması için kenara alalım.
  • Uygun kabımıza kadayıf ve ceviz hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım.
  • Kadayıf ve cevizide ekleyip elimizle parmak şekli verip bıçakla keselim.
  • Uygun tepsimize alıp yumurta beyazı ve kadayıfa bulayıp 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Tatlımızın ilk sıcağı çıkınca soğuk şerbeti üzerine dökelim.
    Servise hazır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kadayıflı Cevizli Tatlı Tarifi

  Kadayıflı Cevizli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler 125 gram margarin Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 adet yumurta (beyazı dışına) 3 yemek kaşığı ...