Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi

 

Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet kemiksiz tavuk göğüs
  • 10-15 adet mantar
  • 1 paket krema ( 200 ml )
  • 3 yemek kaşığı un
  • 300 ml sıcak su (et suyu veya bulyon daha iyi olur)
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ 

    Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etlerini iri parçalar halinde kesip çukur bir kap içine alalım ve üzerine karabiber, tuz ve 2 yemek kaşığı krema koyalım güzelce karıştırıp biraz bekletelim.
  • Mantarları temizleyip dilimleyelim, maydanozları da ufak doğrayalım.
  • Bir tabağa un koyup, tavuk etlerinin her tarafını una batırıp bir tepsiye dizin, geniş tavayı ocağa alıp az zeytinyağı ve tereyağını koyup eritelim.
  • Tavamız iyice ısınınca tavuk etlerini kızgın yağda önlü arkalı kızartıp pişirelim ve pişenleri tavadan çıkartıp bir tabağa alıp biraz bekletelim.
  • Aynı tavanın içine dilimlediğiniz mantarları alalım ve ara sıra kavuralım suyunu bırakıp çekince maydanozları ekleyelim.
  • Bir miktar tuzunu da atın, ardından sıcak suyu ekleyip 5 dakika kadar daha pişirin ve üzerine beklemekte olan tavuk etlerini ekleyin.
  • İsteğe göre kontrol ederek az miktar daha tuz ekleyebilirsiniz, karıştırıp 5 dakika daha pişirin ve en son kremayı ekleyip karıştırın kaynayınca ocağın altını kapatıp servis edebilirsiniz,

Dereotlu Bezelyeli Pirinç Pilavı Tarifi

 

Dereotlu Bezelyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
  • 2 adet havuç (minik doğranmış)
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Bir tutam dereotu
  • Tuz

    Dereotlu Bezelyeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirinçler iyice yıkandıktan sonra üzerine sıcak su ve bir tutam tuz konularak 1 saat bekletilir. Süre sonunda suyu dökülür.
  • Tencere içerisine yağlar konulur. Üzerine havuç, ardından biber ve bezelye konularak karıştırılır.
  • Sebzeler diriliğini kaybettiği zaman pirinç ilave edilerek bir kaç dk kavrulur.
  • Su eklenerek tencerenin kapağı kapatılır ve pişmeye bırakılır.
  • Pişmesine bir kaç dk kala tuz ve doğranmış dereotu ilave edilir.
  • İyice suyunu çektiği zaman ocağın altı kapatılır.
  • Tencere ile kapak arasına havlu kağıt konularak demlenmeye bırakılır.

Lokum Gibi Yumuşak Tavuk Şiş Tarifi

 

Lokum Gibi Yumuşak Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Kekik
  • Pul biber
  • 2 adet tavuk göğsü
  • Domates
  • Kırmızı biber
  • Yeşil biber
  • 3-4 adet patates

    Lokum Gibi Yumuşak Tavuk Şiş Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir kaba yoğurt, sıvı yağ, domates salçası, tuz, kekik, pul biber ve ezdiğimiz sarımsağı alarak çırpalım.
  • Hazırladığımız sosun üzerine doğranmış tavuk göğsünü ilave edip iyice karıştıralım. Eğer zamanınız varsa tavukların üstünü streç film ile kapatarak bir kaç saat dinlendirelim. (ben sadece yarım saat dinlendirebildim).
  • Yuvarlak kestiğimiz patateslerimizi tuz ve yağlayıp fırın tepsimize dizelim.
  • Daha sonra çöp şişlerimize sırayla yeşil biber, tavuk, domates ve kırmızı biberleri dizerek patateslerin üzerine yerleştirelim.
  • En son tepsinin üzerine yağlı kâğıt ile kapatarak 200°c fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.
  • Pişen yemeğimizin üstünü açalım ve kızarması için tekrar fırına verelim. Tavuklar kızardıktan sonra fırından çıkaralım.
  • Tavuk şişlerimiz hazır. Şimdiden tüm deneyenlere afiyet olsun :).

    Not: patates ile yapmak istemeyenler patates hariç diğer tüm işlemleri yapabilir. Ben tavuk şiş yanına pirinç pilavını çok yakıştırdığım için pilav ile servis yaptım.

Soğan Mezesi Tarifi

 

Soğan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 kırmızı soğan (küçükse daha fazla)
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi (daha az da kulanılabilir)
  • Tuz karabiber pul biber kırmızıbiber
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1-2 diş sarımsak
  • Tuz

    Soğan Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanlar halka halka doğranıp zeytin yağında orta ateşte sotelenir iyice yumuşayana kadar damak sevkininize göre baharat eklenir.
  • Nar ekşisi ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınır.
  • Daha sonra ince kıyılmış maydanoz ilave edilir.
  • Yoğurt rende sarımsak ve tuz ile karıştırılır.
  • Servis tabağına alınır ve daha ılık soğanlar üzerine eklenir.
  • Kalan sosu üzerine süsleyebilirsiniz.
  • Ilıkken de soğukken de güzel ama benim favorim soğanın daha ılık olduğu şekilde.
  • Ekmeğini ban ban ye.

Çeşm-i Nigar Çorbası Tarifi

 

Çeşm-i Nigar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 litre su

Terbiyesi için;

  • 1 çay bardağı süt (125 ml)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

    Çeşm-i Nigar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle mercimekleri yıkayarak suyunu süzdürelim.
  • Tencereye sıvı yağ ve yemeklik doğradığımız soğanı alalım.
  • Soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Unu da tencereye ilave edelim hafif kavuralım.
  • Mercimeklerimizi de tencereye ekleyip karıştırdıktan sonra sıcak su ilave edelim.
  • Mercimekler iyice yumuşayıp dağılınca kadar pişmeye bırakalım.
  • Diğer taraftan çorbamızın terbiyesi için süt, suyu ve yumurta sarısını güzelce çırpalım.
  • Mercimekler iyice dağıldıktan sonra ocağı kapatalım ve çorbamız pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blenderdan geçirelim.
  • Hazırladığımız terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ilave edelim ve bir yandan da karıştırmaya devam edelim.
  • Ocağın altını tekrar açalım ve çorbayı birkaç dakika kaynattıktan sonra tuzu ilave edelim.
  • Son kez karıştırdıktan sonra çorbamızı ocaktan alabiliriz.
  • Üzerinin sosu için 1 yemek kaşığı tereyağını erittikten sonra içerisine pul biber ve kuru naneyi ekleyerek kızdıralım.
  • Sosunu da üzerine gezdirdikten sonra çeşm-i nigar çorbamız servisi hazır. Sıcağı ile servis edebilirsiniz.

Çikolata Soslu Magnolya Tarifi

 

Çikolata Soslu Magnolya Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1 çay bardağı mısır nişastası (Silme)
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 litre süt
  • 50 gram beyaz çikolata
  • 1 paket vanilya
  • 2 çorba kaşığı toz şanti (Çırparken)

Ganaj için

  • 1 paket sıvı krema (Tatlı için olandan)
  • 150-160 gram bitter çikolata
  • 1 paket burçak bisküvi
  • 500 gram çilek

(Kullandığım çay bardağı 145 cc) 

Çikolata Soslu Magnolya Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta sarısı ve şeker iyice çırpılır.
  2. Nişasta ve un eklenir. Çırparak yavaş yavaş süt eklenir.
  3. Tamamen pürüzsüz olana kadar çırpılır. Yumurta çözünmüş olmalı.
  4. Ocağa alınan muhallebi karıştırarak pişirilir.
  5. Ocaktan alınca vanilya ve beyaz çikolata eklenir.
  6. Eriyene kadar karıştırılır.
  7. Muhallebinin üzerine değecek şekilde streç kaplanır ve 2-3 saat buzdolabında bekletilir.
  8. Bisküvi rondoda çekilir. Çilekler dilimlenir.
  9. Kaselerin tabanına bisküvi kenarlarına çilek dilimleri dizilir.
  10. Soğuyan muhallebiye toz şanti eklenir.
  11. Blender parçalayıcı ucu ile kıvamı açılana kadar çırpılır.
  12. Hazırlanan muhallebi kaselere pay edilir. Sıvı krema sosluğa alınır. Kaynatmadan sadece ısıtılır.
  13. İnce ince dilimlenen bitter çikolata eklenir ve eriyene kadar karıştırılır.
  14. Ganaj iyice soğuduğunda kaselere dökülür. Tatlı soğuk olarak servis edilir

Havuçlu Kabak Tarator Tarifi

 

Havuçlu Kabak Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük boy kabak
  • 2 adet orta boy havuç
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Sosu için;

  • 1 kase yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Üzeri için;

  • Tereyağı
  • Kırmızı toz biber
  • Çekilmiş ceviz

    Havuçlu Kabak Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabak ve havuçları rendeleyip sıvı yağda suyunu çekene kadar soteleyin.
  • Ocaktan alıp bir kaseye koyup soğumaya bırakın.
  • Bir kasede sarımsaklı yoğurt ve mayonezi soğuyan kabağın üzerine döküp karıştırın.
  • Servis tabağına alın üzerine tereyağı, kırmızı toz biber ve cevizi kavurup mezenin üzerine döküp servis yapın.

Tırtıl Pizza Kurabiye Tarifi

  Tırtıl Pizza Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ 150 gram margarin 1 yemek kaşığı sirke 1 yemek ka...