Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 3-4 adet kemiksiz tavuk göğüs
- 10-15 adet mantar
- 1 paket krema ( 200 ml )
- 3 yemek kaşığı un
- 300 ml sıcak su (et suyu veya bulyon daha iyi olur)
- Bir tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk etlerini iri parçalar halinde kesip çukur bir kap içine alalım ve üzerine karabiber, tuz ve 2 yemek kaşığı krema koyalım güzelce karıştırıp biraz bekletelim.
- Mantarları temizleyip dilimleyelim, maydanozları da ufak doğrayalım.
- Bir tabağa un koyup, tavuk etlerinin her tarafını una batırıp bir tepsiye dizin, geniş tavayı ocağa alıp az zeytinyağı ve tereyağını koyup eritelim.
- Tavamız iyice ısınınca tavuk etlerini kızgın yağda önlü arkalı kızartıp pişirelim ve pişenleri tavadan çıkartıp bir tabağa alıp biraz bekletelim.
- Aynı tavanın içine dilimlediğiniz mantarları alalım ve ara sıra kavuralım suyunu bırakıp çekince maydanozları ekleyelim.
- Bir miktar tuzunu da atın, ardından sıcak suyu ekleyip 5 dakika kadar daha pişirin ve üzerine beklemekte olan tavuk etlerini ekleyin.
- İsteğe göre kontrol ederek az miktar daha tuz ekleyebilirsiniz, karıştırıp 5 dakika daha pişirin ve en son kremayı ekleyip karıştırın kaynayınca ocağın altını kapatıp servis edebilirsiniz,