Soğan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 3-4 kırmızı soğan (küçükse daha fazla)
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi (daha az da kulanılabilir)
- Tuz karabiber pul biber kırmızıbiber
- İnce kıyılmış maydanoz
- 1 kase süzme yoğurt
- 1-2 diş sarımsak
- Tuz
Soğan Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanlar halka halka doğranıp zeytin yağında orta ateşte sotelenir iyice yumuşayana kadar damak sevkininize göre baharat eklenir.
- Nar ekşisi ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınır.
- Daha sonra ince kıyılmış maydanoz ilave edilir.
- Yoğurt rende sarımsak ve tuz ile karıştırılır.
- Servis tabağına alınır ve daha ılık soğanlar üzerine eklenir.
- Kalan sosu üzerine süsleyebilirsiniz.
- Ilıkken de soğukken de güzel ama benim favorim soğanın daha ılık olduğu şekilde.
- Ekmeğini ban ban ye.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder