Soğan Mezesi Tarifi

 

Soğan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 kırmızı soğan (küçükse daha fazla)
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi (daha az da kulanılabilir)
  • Tuz karabiber pul biber kırmızıbiber
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1-2 diş sarımsak
  • Tuz

    Soğan Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanlar halka halka doğranıp zeytin yağında orta ateşte sotelenir iyice yumuşayana kadar damak sevkininize göre baharat eklenir.
  • Nar ekşisi ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınır.
  • Daha sonra ince kıyılmış maydanoz ilave edilir.
  • Yoğurt rende sarımsak ve tuz ile karıştırılır.
  • Servis tabağına alınır ve daha ılık soğanlar üzerine eklenir.
  • Kalan sosu üzerine süsleyebilirsiniz.
  • Ilıkken de soğukken de güzel ama benim favorim soğanın daha ılık olduğu şekilde.
  • Ekmeğini ban ban ye.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Köfteli Çorba Tarifi

  Köfteli Çorba Tarifi İçin Malzemeler Köfteler için: 250-300g kıyma 1 orta boy soğan Tuz Karabiber Kırmızı toz biber veya pul biber Ayrıca ...