Dereotlu Bezelyeli Pirinç Pilavı Tarifi

 

Dereotlu Bezelyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
  • 2 adet havuç (minik doğranmış)
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Bir tutam dereotu
  • Tuz

    Dereotlu Bezelyeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirinçler iyice yıkandıktan sonra üzerine sıcak su ve bir tutam tuz konularak 1 saat bekletilir. Süre sonunda suyu dökülür.
  • Tencere içerisine yağlar konulur. Üzerine havuç, ardından biber ve bezelye konularak karıştırılır.
  • Sebzeler diriliğini kaybettiği zaman pirinç ilave edilerek bir kaç dk kavrulur.
  • Su eklenerek tencerenin kapağı kapatılır ve pişmeye bırakılır.
  • Pişmesine bir kaç dk kala tuz ve doğranmış dereotu ilave edilir.
  • İyice suyunu çektiği zaman ocağın altı kapatılır.
  • Tencere ile kapak arasına havlu kağıt konularak demlenmeye bırakılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tırtıl Pizza Kurabiye Tarifi

  Tırtıl Pizza Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ 150 gram margarin 1 yemek kaşığı sirke 1 yemek ka...