Dereotlu Bezelyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 adet kırmızı biber
- 1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
- 2 adet havuç (minik doğranmış)
- 3 su bardağı sıcak su
- Bir tutam dereotu
- Tuz
Dereotlu Bezelyeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pirinçler iyice yıkandıktan sonra üzerine sıcak su ve bir tutam tuz konularak 1 saat bekletilir. Süre sonunda suyu dökülür.
- Tencere içerisine yağlar konulur. Üzerine havuç, ardından biber ve bezelye konularak karıştırılır.
- Sebzeler diriliğini kaybettiği zaman pirinç ilave edilerek bir kaç dk kavrulur.
- Su eklenerek tencerenin kapağı kapatılır ve pişmeye bırakılır.
- Pişmesine bir kaç dk kala tuz ve doğranmış dereotu ilave edilir.
- İyice suyunu çektiği zaman ocağın altı kapatılır.
- Tencere ile kapak arasına havlu kağıt konularak demlenmeye bırakılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder