Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi

 

Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet kemiksiz tavuk göğüs
  • 10-15 adet mantar
  • 1 paket krema ( 200 ml )
  • 3 yemek kaşığı un
  • 300 ml sıcak su (et suyu veya bulyon daha iyi olur)
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ 

    Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etlerini iri parçalar halinde kesip çukur bir kap içine alalım ve üzerine karabiber, tuz ve 2 yemek kaşığı krema koyalım güzelce karıştırıp biraz bekletelim.
  • Mantarları temizleyip dilimleyelim, maydanozları da ufak doğrayalım.
  • Bir tabağa un koyup, tavuk etlerinin her tarafını una batırıp bir tepsiye dizin, geniş tavayı ocağa alıp az zeytinyağı ve tereyağını koyup eritelim.
  • Tavamız iyice ısınınca tavuk etlerini kızgın yağda önlü arkalı kızartıp pişirelim ve pişenleri tavadan çıkartıp bir tabağa alıp biraz bekletelim.
  • Aynı tavanın içine dilimlediğiniz mantarları alalım ve ara sıra kavuralım suyunu bırakıp çekince maydanozları ekleyelim.
  • Bir miktar tuzunu da atın, ardından sıcak suyu ekleyip 5 dakika kadar daha pişirin ve üzerine beklemekte olan tavuk etlerini ekleyin.
  • İsteğe göre kontrol ederek az miktar daha tuz ekleyebilirsiniz, karıştırıp 5 dakika daha pişirin ve en son kremayı ekleyip karıştırın kaynayınca ocağın altını kapatıp servis edebilirsiniz,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Enginar Salatası ( Enginarı Bir De Böyle Deneyin Çok Seveceksiniz) Tarifi

  Enginar Salatası ( Enginarı Bir De Böyle Deneyin Çok Seveceksiniz) Tarifi İçin Malzemeler 3 adet enginar ( haşlanmış) 4 yemek kaşığı garni...