1 Kasım 2017 Çarşamba

Yemek tarifleri

Tavuklu Çökertme 

Tavuklu Çökertme Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 3 tane patates
  • 2 adet domates
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tane pide
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz
  • Sıvı yağ

    Tavuklu Çökertme Tarifi Yapılışı

    Öncelikle tavuklarımız julyen şeklinde ince ince doğruyoruz. Az bir sıvı yağda kekik tuz pul biber katılır. Suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz.
    O arada patatesleri kibrit çöpü gibi ince ince doğrayıp sıvı yağda patateslerimiz güzelce kızarır.
    Domates sosu içinde domatesleri rendeleyip az sıvı yağda güzel bir sos yapıyoruz. Yoğurt ve mayonez bi güzel birlikte çırpılır. Bir kenara alınır.
    Pideler küçük ve küp küp doğrayıp tavada ısınır.
    Geldi hepsini buluşturmaya
    tabağa pideler alınır. Üstüne yoğurtlu mayonezli sosu dökeriz. Üstüne patatesleri katın. Tavuklar da katılıp en üste yaptığınız sosu katı
    afiyetle yemeğe başlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder