Ayvalı Portakallı Mandalinalı Kereviz Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy soğan
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet küçük boy patates
- 2 adet orta boy havuç
- 1 adet orta boy ayva
- 2 adet orta boy kereviz
- 1/4 (çeyrek) çay bardağı sıcak su
- Tuz
- 1, 5 çay bardağı portakal suyu
- 1, 5 çay bardağı mandalina suyu
Ayvalı Portakallı Mandalinalı Kereviz Yemeği Tarifi Yapılışı
Herkese Merhaba,
En nefis ve şifalı kış sebzelerinden biri olan kerevizi; ayva, portakal ve mandalina lezzetleri ile birlikte pişirerek, tadına doyum olmayan bir yemek yapabilirsiniz. Hemen tarifimi anlatmaya başlıyorum;
Tüm sebzeleri güzelce yıkayın ve kabuklarını soyun.
Kereviz ve ayvaları limon ile ovun ve limon suyu sıktığınız su dolu bir kap içinde, limonlarla birlikte beklemeye alın.
Havucu çok ince olmayacak şekilde halka halka, patatesi iri küpler halinde doğrayın.
Kereviz saplarını da iyi bir şekilde yıkadıktan sonra, yapraklarıyla birlikte ince ince kıyın.
Sıvı yağı, orta ateşte tencereye alın ve hafifçe kızdırdıktan sonra, yemeklik doğranmış soğanı da ilave ederek bir kaç dakika pembeleşene kadar kavurun.
Ardından patates ve havuçları ekleyin ve bir kaç dakika kavurun.
Patates ve havuçların kavrulma aşaması sırasında, kerevizleri ince olmayan halkalar şeklinde doğrayın ve her bir halkayı dörde bölün ve tencereye ilave edin.
Sıcak suyu ve damak zevkinize göre tuz ilavesini de yaparak tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yemeğinizi pişmeye bırakın. Yarım saat sonra iri küpler halinde doğradığımız ayvaları da tencereye ilave edin. 45 dakika sonra ise, kereviz saplarını yemeğin üzerine ekleyin.
Yemeğin pişmesine yakın, altını kapatmaya son 5-10 dakika kala da portakal ve mandalina suyunu ilave edin. Sebzeleri yumuşayan yemeğin altını kapatın.
Mis kokulu, lezzetine doyum olmayan kereviz yemeğimiz servise hazırdır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder