Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 7 adet orta boy havuç
- 3 adet orta boy patates
- 1 adet pırasanın yarısı
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuzot
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı zencefil
- Tuz
- Su
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
Havuç Çorbası Tarifi Yapılışı
- Merhabalar havuçları yıkayıp kabuklarını soyup rendeleyin.
- Bir tencereye sıvı yağı ve tereyağını bırakıp ocağa koyun.
- 1 diş sarımsağı ve soğanı doğrayıp kızan yağa bırakın biraz kavurun.
- Rendelenmiş havucuda içine atıp biraz daha kavurun.
- Patatesleri küçük küçük doğrayıp onuda içine bırakın ve suyunu ilave edin.
- Tuz otunu, karabiberini koyup, tencerenin kapağını kapatıp, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Sonra el blenderenden geçirin.
- Zencefili ilave edip tuzunu kontrol edin.
- Eğer çorbanız koyu ise kaynar su ilave edin.
- 5-10 dk daha kaynatıp ocaktan alın.
- Küçük bir tavaya yağı kızdırıp, içine bir tatlı kaşığı toz kırmızıbiber ilave edip, ocaktan alın.
- Servis yaparken çorba tabaklarının üzerine birer tatlı kaşığı koyun. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder