28 Mart 2018 Çarşamba

Yemek tarifleri / Ayran Çorbası (Tam Ölçülü Kaçırmayın)

Ayran Çorbası (Tam Ölçülü Kaçırmayın) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı aşurelik buğday (Akşamdan ıslatılmış sabahtan bir taşım kaynatılmış)
  • 1 çay bardağı nohut (Akşamdan ıslatılmış sabah bir taşım kaynatılmış)
  • 6 su bardağı su (2 su bardağı ayranı için ayırın)1 çorba kaşığı kuru nane)
  • 4 su bardağı yoğurt
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağ

Ayran Çorbası (Tam Ölçülü Kaçırmayın) Tarifi Yapılışı

  1. 1 su bardağı aşurelik buğday (Akşamdan ıslatılmış sabahtan bir taşım kaynatılmış)
  2. 1 çay bardağı nohut( akşamdan ıslatılmış sabah bir taşım kaynatılmış)
  3. 6 su bardağı su ( 2 su bardağı ayranı için ayırın)1 çorba kaşığı kuru nane
  4. 4 su bardağı yoğurt
  5. 2 çay kaşığı tuz
  6. 1-2 yemek kaşığı tereyağ
  7. Hazırlanışı
  8. Nohut ve buğday tencereye konulur.
  9. Üzerine 4 su bardağı su koyup karıştırmadan suyunu çekene kadar kaynatın.
  10. Yaklaşık bir saat sürüyor.
  11. Suyunu çekince sıcakken ayrı bir tavada tereyağda naneyi kavurun ve buğday ve nohuta ekleyerek.
  12. Karıştırıp soğumaya bırakın.
  13. 4 su bardağı yoğurdu 2 su bardağı su ile ayran yapın.
  14. Pişirip soğuyan buğday ve nohutlu karışıma ekleyin. En son tuzunu ekleyin. Soğuk servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder