Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Yemek taifleri / Terbiyeli Tavuklu Şehriye Çorbası (Süper Lezzet)

Terbiyeli Tavuklu Şehriye Çorbası (Süper Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1 parça tavuk göğsü (haşlanmış)
  • 10-11 su bardağı haşladığımız tavuğun suyu
  • Tuz
Terbiyesi için;
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
Üzeri için;
  • Tereyağı, pul biber ve nane

Terbiyeli Tavuklu Şehriye Çorbası (Süper Lezzet) Tarifi Yapılışı

Bugün sizlere çok nefis lezzetli mi lezzetli bir çorba tarifim var. Benim favori çorbalarım arasında yer alıyor denemenizi tavsiye ederim. İnşallah sizlerde beğenirsiniz👍
Gelelim tarifimize ✍✍👇👇

  1. Öncelikle düdüklüye 4 parça tavuk göğsü koydum ve sıcak su ilave edip pişirdim.
    ( Bu tavuk suyunu çorbamıza koyacağız göğüsün bir parçasını da gene çorbamıza parçalayarak koyacağız)
  2.  Tencereye tereyağı ve sıvı yağ koyup tereyağ eriyince 1 su bardağı arpa şehriyemizi ekliyoruz birazcık şehriyeyi kavuruyoruz sonra sıcak tavuk suyundan 6 bardak kadar koyup pişmeye bırakıyoruz.
  3. Şehriyeler pişerken bizde terbiyesini hazırlıyoruz.
  4. Bunun için 5 yemek kaşığı kadar yoğurt, yumurta sarısı ve unu ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
  5. Hiç pütürcük kalmayacak şekilde.
  6. Sonra içine 1 su bardağı sıcak tavuk suyundan yavaş yavaş ekliyoruz hem terbiyemizi açmış oluyoruz hem de ılımış oluyor birden çorbaya eklersek kesilme yapabilir.
  7. Bu arada şehriyemiz pişmeye yakın.
  8. Üzerine yavaşça karıştırarak terbiyemizi ekliyoruz sonra küçük küçük parçalara ayırdığımız tavuk göğsünü de ekliyoruz tuzunu da ekleyip bir taşım kaynatıyoruz bu arada suyu katılaşıyor 3 veya 4 bardak daha kıvamına gelinceye kadar suyunu ilave ediyoruz.
  9. Yoğunluğunu ayarlayınca bir tık kaynatıp ocaktan alıyoruz üzeri için sosunu yapıp servise hazırlıyoruz🍜🥄
    Afiyet şifa olsun efendim 😋
Not; 6 bardak tavuk suyu ilk başta ekledik, 1 bardakta terbiyesine ekledik,
katılaşınca 3-4 bardak daha ekledik toplamda 10-11 bardak tavuk suyu eklemiş olduk. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?