Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet orta boy domates
 - 1 adet orta boy soğan
 - 2 diş sarımsak
 - 1 tane ufak salatalık
 - 1 tane kırmızı biber
 - 2- 3 tane yeşil sivri biber
 - Maydanoz
 - 1 tepeleme tatlı kaşığı domates salçası
 - 1 tatlı kaşığı biber salçası
 - 1 yemek kaşığı sirke
 - Göz kararı zeytinyağı (2-3 yemek kaşığı kadar)
 - Göz kararı nar ekşisi (1-2 yemek kaşığı kadar)
 - Tuz, karabiber ,kimyon, isot ,sumak, kekik, pul biber ,kuru nane (baharatları damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
 
Acılı Ezme Tarifi Yapılışı
Restoranlarda lokantalarda yediğimiz ezmeyi evimizde taze malzemelerle yapmak gerçekten çok kolay.
- Soğan ve sarımsakları rondoda incecik olacak şekilde çekelim ve suyunu elimizle sıkıp kenara ayıralım.
 - Geriye kalan tüm malzemeleri rondodan geçirelim.
 - Bu aşamada tadına bakıp eksik gelen baharatlarını tuzunu ayarlayabilirsiniz.
 - Daha sonra soğanla katıştırıp saklama kabına alalım ve 1 -2 saat dolapta dinlendirelim. Afiyet olsun.
 
Yorumlar
Yorum Gönder