Kahveli Browni Kurabiye (Islak Kurabiye) Tarifi

  Kahveli Browni Kurabiye (Islak Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler 125 gram tereyağ 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı pudra şekeri 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı kakao 3,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Şerbeti için; 1 su bardağı şeker 1.5 su bardağı süt 1.5 yemek kaşığı çözülebilir kahve Üzeri için; Antep fıstık yada fındık Kahveli Browni Kurabiye (Islak Kurabiye) Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle şerbetini yapalım ,süt, şeker kahve karıştırıp ocakta şeker eriyene kadar bekletelim ,kaynamadan altını kapatıp soğumaya bırakalım. Geniş bir kaba sırası ile tereyağı ,sıvı yağ ,yumurta karıştırıp kuru malzemeleri koyalım ,burda 3,5 su bardak un ilave yaptım. Yoğurmuş olduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım, yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı bir şekilde dizelim. Önceden ısıtılmış 200derecelik fırında fansız ayar da üzerleri çatlayana kadar pişirelim. Fırından çıkan kurabiyeleri ilk sıcaklığı çıkınca başka bir tepsiye dizip soğuk şerbet üz...

Yemek tarifleri / Fırında Patlıcan Kebabı

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

4 adet orta boy patlıcan
Köfte için:
  • 500 gr orta yağlı kıyma
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Tuz
Sosu için:
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz
Üzeri için
  • 4 adet domates
  • 4-5 adet biber
  • 10 adet arpacık soğan
  • 6-7 diş sarımsak 

    Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi Yapılışı

    1. Patlıcanları dilimleyip, tuzlu suda yarım saat bekletin.
    2. Bu aşamada kıyma, baharatlar ve zeytinyağını güzelce yoğurun.
    3. Üzerini kapatarak yarım saat kadar buz dolabında dinlendirin.
    4. Dinlenen köfteleri ve suyunu süzüp bol su ile yıkadığınız patlıcanları ister tepsiye isterseniz şişe nasıl arzu ederseniz dizin.
    5. Bir patlıcan bir köfte yan yana olacak şekilde sıralayın.
    6. Domates, soğan, biber ve sarımsakları koyarak sıcak suda ezmiş olduğunuz salçalı suyu gezdirin.
    7. Suyu tepsinin büyüklüğüne göre değişir ama yeterli gelmezse bir miktar daha sıcak su ilave edebilirsiniz.
    8. Tepsinin üzerini folyo ile sarın ve 200 derece fırında pişmeye bırakın.
    9. 30-35 dk sonra kontrol edin patlıcan ve köfteler yumuşamış ise folyoyu alıp üzerleri kızarana kadar daha pişirin.
    Afiyet olsun.

    Fırında patlıcan kebabı püf noktaları

    • Patlıcanları dilimledikten sonra acılığının çıkması için mutlaka tuzlu suda bekletmelisiniz.
    • Köftenin lezzetli olması için güzelce yoğrulması gerekmektedir.
    • Kebabınızın güzelce pişmesi için 30 dakika kadar üzerini folyo ile kapatmalısınız.
    • 30-35 dakika sonra alüminyum folyoyu almalısınız.

    Patlıcan kebabı yanına yapılabilecek yemekler

    • Tane tane yapacağınız pirinç pilavı kebabınızın yanına yakışacaktır.
    • Közlenmiş sebzelerde çok yakışacaktır.
    • İçecek olarak patlıcan kebabının yanına ayran yakışacaktır.

    Patlıcanın faydası

    • İçerisinde bol miktarda A vitamini bulunmaktadır.
    • Patlıcan kalp sağlığını korur.
    • Kilo vermede oldukça etkilidir.
    • Sindirim sistemi açısından faydalıdır.
    • Saçlar içinde faydalı bir sebzedir.
    • Cildi nemlendirir.

    Patlıcan kebabı kaç kalori?

    • Orta porsiyon patlıcan kebabı yaklaşık olarak 276 kaloriye denk gelmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?