Patates Püreli Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 700 gram tavuk göğsü (1 büyük boy bonfile)
- 5-6 adet çeri domates
- 1 orta boy soğan
- 3 yeşil biber
- 2 kapya biber
- 2 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı zeytinyağ
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı tavuk baharatı
- Tuz
Patates püresi için ;
- 5 orta boy patates
- Yarım su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı kaşar rendesi
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Karabiber
- Tuz
Üzeri için ;
- İnce kıyılmış maydanoz
Patates Püreli Tavuk Sote Tarifi Yapılışı
- Püresi için patatesleri soyup küp küp doğrayarak üzerini basacak kadar su ilave edip haşlıyoruz.
- Yumuşayan patateslerin suyunu süzerek çatal yardımıyla iyice eziyoruz.
- Tereyağ, süt, kaşar rendesini ekleyerek çatalla karıştırıp tuz ve karabiberi ekliyoruz.
- Püremizi soğumaması için ağzını kapatarak dinlenmeye bırakıyoruz.
- Sotesi için tavukları küp küp doğrayarak yıkayıp süzdürüyoruz.
- Pişirme tenceresine alarak suyunu salıp çekene kadar orta dereceli ateşte pişiriyoruz.
- Yağ ve yemeklik doğranmış soğanı ekleyerek birkaç dakika kavuruyoruz.
- İnce ince doğranmış biber ve sarımsakları ilave edip baharatları ekleyerek bir iki tur kavuruyoruz.
- Çeri domatesleri ekleyerek kısık ateşte domatesler hafif yumuşayana kadar pişirip altını kapatıyoruz.
- Patates püresini servis tabağına düzgün yerleştirip üzerine sotemizi ilave ediyoruz.
- İnce kıyılmış maydanoz serperek servis ediyoruz.
- Pürenin de verdiği tatla şık sunumlu, lezzeti olay bir yemek.
Deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder