Her gün yeme isteği duyacaksınız: Yoğurtlu kabak salatası tarifi

Malzemeler:


  • 4 adet kabak (ince dilimlenmiş)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 adet limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak (dövülmüş)
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

  • Kabağın en hafif, en şık haliyle tanışmaya hazırsanız sözü fazla uzatmadan sizi bağımlılık yapan bu nefis salata tarifine doğru alalım.

    Nasıl Yapılır?


    Derince bir tencere alıp içine 2 su bardağı su ilave edin ve kaynatın. İçindeki su kaynamaya başlayan tencerenin üzerine bir süzgeç oturtup ince ince dilimlediğiniz kabakları bu süzgece yerleştirin ve kabakların buharla yumuşaması için tencerenin kapağını kapatıp bu şekilde 5 dakika pişmeye bırakın.
    Yumuşayan kabakların üzerine ayrı bir kasede karıştırdığınız zeytinyağı, limon suyu ve tuz karışımını dökün. İsteğe göre bir tutam da dereotu ekleyip karıştırın.
    Ayrı bir kapta yoğurt, sarımsak ve kıyılmış dereotunu karıştırın. Kabakları servis tabağına aldıktan sonra orta kısmını biraz açtırıp buraya da yoğurtlu karışımı ekleyin, dilerseniz son olarak üzerine kuru nane serpiştirin. Afiyet olsun.

    Yorumlar