yemek tarifleri,Kızartmadan İslim Kebabı (Çok Hafif Ve Lezzetli)

Kızartmadan İslim Kebabı (Çok Hafif Ve Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet kemer patlıcan
  • 6-7 adet küçük domates
  • 4-5 adet yeşil biber
Köftesi için:
  • 400 gr dana kıyma
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 dilim bayat ekmek içi(robotta çekilmiş)
  • 1 adet yumurta
  • Tuz, pulbiber, karabiber
  • Yarım çay bardağı su
Sosu için:
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 kase su
  • Birkaç yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber, tuz, pulbiber, kekik
  • Patlıcanları yağlamak için küçük bir kase sıvı yağ

Kızartmadan İslim Kebabı (Çok Hafif Ve Lezzetli) Tarifi Yapılışı

Merhaba sevgili arkadaşlarım
İslim kebabı ya da diğer adıyla kürdan kebabı. . Mutlaka bilenler vardır, bu yemeğin orjinalinde; ön hazırlık aşamasında patlıcanlar kızartılır ancak ben fırınlayarak hazırlıyorum. Bu şekilde lezzetinden hiçbirşey kaybetmediği gibi fazla yağ çekmediği için hafif de oluyor. Özellikle de iftar sofraları için ideal👌👌
Benim miniklerimin de neredeyse her lokmasında “anne bu yemek çok güzel” diyerek yedikleri bu yemeğin tarifini sizlerle de paylaşmak istedim☺
  1. Öncelikle köfte için soğan rendelenir ve diğer malzemelerle birlikte iyice yoğrulur.
  2. Patlıcanlar ince uzun olacak şekilde dilimlenir.
  3. Fırça yardımıyla yağlanır ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. 20 dk kadar fırınlanır.
  4. Domates ve biberler uygun şekilde dilimlenir.
  5. İki patlıcan dilimi çapraz şekilde üstüste koyulur, ortasına mandalina büyüklüğünde köfte koyulur.
  6. Uçları ortada birleştirilir ve kürdan batırılır.
  7. Üst kısmına da biber ve domates takılarak tepsiye dizilir.
  8. Bu işlem tamamlandıktan sonra hazırladığımız sos yemeğin üzerine gezdirilir ve 200 derecelik fırında pişirilir.
    Afiyet olsun ☺☺

Yorumlar