Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

yemek tarifleri,Kızartmadan İslim Kebabı (Çok Hafif Ve Lezzetli)

Kızartmadan İslim Kebabı (Çok Hafif Ve Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet kemer patlıcan
  • 6-7 adet küçük domates
  • 4-5 adet yeşil biber
Köftesi için:
  • 400 gr dana kıyma
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 dilim bayat ekmek içi(robotta çekilmiş)
  • 1 adet yumurta
  • Tuz, pulbiber, karabiber
  • Yarım çay bardağı su
Sosu için:
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 kase su
  • Birkaç yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber, tuz, pulbiber, kekik
  • Patlıcanları yağlamak için küçük bir kase sıvı yağ

Kızartmadan İslim Kebabı (Çok Hafif Ve Lezzetli) Tarifi Yapılışı

Merhaba sevgili arkadaşlarım
İslim kebabı ya da diğer adıyla kürdan kebabı. . Mutlaka bilenler vardır, bu yemeğin orjinalinde; ön hazırlık aşamasında patlıcanlar kızartılır ancak ben fırınlayarak hazırlıyorum. Bu şekilde lezzetinden hiçbirşey kaybetmediği gibi fazla yağ çekmediği için hafif de oluyor. Özellikle de iftar sofraları için ideal👌👌
Benim miniklerimin de neredeyse her lokmasında “anne bu yemek çok güzel” diyerek yedikleri bu yemeğin tarifini sizlerle de paylaşmak istedim☺
  1. Öncelikle köfte için soğan rendelenir ve diğer malzemelerle birlikte iyice yoğrulur.
  2. Patlıcanlar ince uzun olacak şekilde dilimlenir.
  3. Fırça yardımıyla yağlanır ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. 20 dk kadar fırınlanır.
  4. Domates ve biberler uygun şekilde dilimlenir.
  5. İki patlıcan dilimi çapraz şekilde üstüste koyulur, ortasına mandalina büyüklüğünde köfte koyulur.
  6. Uçları ortada birleştirilir ve kürdan batırılır.
  7. Üst kısmına da biber ve domates takılarak tepsiye dizilir.
  8. Bu işlem tamamlandıktan sonra hazırladığımız sos yemeğin üzerine gezdirilir ve 200 derecelik fırında pişirilir.
    Afiyet olsun ☺☺

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?