Ana içeriğe atla
yemek tarifleri,Süzme Yoğurtlu Patlıcan Mezesi (Çok Pratik)
 
Süzme Yoğurtlu Patlıcan Mezesi (Çok Pratik) Tarifi İçin Malzemeler
- 3-4 adet patlıcan
 
- 1 kase süzme yoğurt
 
- 1 diş sarımsak
 
- tuz
 
Süzme Yoğurtlu Patlıcan Mezesi (Çok Pratik) Tarifi Yapılışı
- Patlıcan mezesi yapmak için öncelikle patlıcanları ister fırında ister ateşte közleyelim. İçleri güzelce pişince soğumasını bekleyip kabuklarını soyalım ve doğrayalım.
 
- Süzme yoğurdu çırpalım, gerekirse az su ekleyip kıvamını açalım. Tercihe göre dövülmüş sarımsak ekleyip tuzunu ayarlayalım.
 
- Doğranmış patlıcanları da ekleyip karıştırdıktan sonra servis tabağına alalım. Üzerine zeytinyağı gezdirip servis edelim. dilerseniz kırmızı toz biberle renklendirebilirsiniz. Afiyet olsun.
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder