30 Temmuz 2018 Pazartesi

yemek tarifleri,Süzme Yoğurtlu Patlıcan Mezesi (Çok Pratik)

Süzme Yoğurtlu Patlıcan Mezesi (Çok Pratik) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet patlıcan
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • tuz

Süzme Yoğurtlu Patlıcan Mezesi (Çok Pratik) Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcan mezesi yapmak için öncelikle patlıcanları ister fırında ister ateşte közleyelim. İçleri güzelce pişince soğumasını bekleyip kabuklarını soyalım ve doğrayalım.
  2. Süzme yoğurdu çırpalım, gerekirse az su ekleyip kıvamını açalım. Tercihe göre dövülmüş sarımsak ekleyip tuzunu ayarlayalım.
  3. Doğranmış patlıcanları da ekleyip karıştırdıktan sonra servis tabağına alalım. Üzerine zeytinyağı gezdirip servis edelim. dilerseniz kırmızı toz biberle renklendirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder