Ana içeriğe atla
Sütlü Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy kuru soğan
 
- 1 diş sarımsak
 
- 1 orta boy kabak
 
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
- 1 yemek kaşığı un
 
- 1 su bardağı sıcak süt
 
- 2 su barsağı su
 
- Tuz
 
Sütlü Kabak Çorbası Tarifi Yapılışı
- Soğan ve sarımsakları küçük küçük doğrayıp tencereye alıyoruz.
 
- Üzerine sıvı yağ ekleyip ocakta biraz kavuruyoruz.
 
- Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırıyoruz.
 
- Son olarak kuş başı doğradığımız kabukları soyulmuş kabakları tencereye atıyoruz.
 
- Önce soğuk suyu (unun topaklanmaması için) ardından sıcak sütü ekleyip kapağını kapatıyoruz.
 
- Kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
 
- Bir çatal yardımıyla kabakların pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra altını kapatıyoruz. Blenderdan geçiriyoruz. Afiyet olsun :) (eğer çorbanın kıvamı yoğun ise biraz sıcak su ekleyip tekrar kaynatabilirsiniz)
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder