Sütlü Kabak Çorbası
Sütlü Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 orta boy kabak
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı sıcak süt
- 2 su barsağı su
- Tuz
Sütlü Kabak Çorbası Tarifi Yapılışı
- Soğan ve sarımsakları küçük küçük doğrayıp tencereye alıyoruz.
- Üzerine sıvı yağ ekleyip ocakta biraz kavuruyoruz.
- Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırıyoruz.
- Son olarak kuş başı doğradığımız kabukları soyulmuş kabakları tencereye atıyoruz.
- Önce soğuk suyu (unun topaklanmaması için) ardından sıcak sütü ekleyip kapağını kapatıyoruz.
- Kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Bir çatal yardımıyla kabakların pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra altını kapatıyoruz. Blenderdan geçiriyoruz. Afiyet olsun :) (eğer çorbanın kıvamı yoğun ise biraz sıcak su ekleyip tekrar kaynatabilirsiniz)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder