Yemek tarifleri,Maş Fasulyesi Salatası
Maş Fasulyesi Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gr maş fasulyesi (1 gece önceden ıslatılmış)
- 1 su bardağı kaynar su (Maş fasulyesini haşlamak için)
- 1 adet orta boy salatalık
- 1 adet orta boy köy biberi yada sivri biber
- 1 adet orta domates
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ yada zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber (Acı sevenlere )
- Yarım çay kaşığı tuz
- 4-5 yemek kaşığı mısır (Dondurulmuş)
- Tencerede kaynar su (Mısırı buharda hızlı pişirmek için)
- Az miktarda maydanoz (Kıyılmış salataya katmak için )
Maş Fasulyesi Salatası Tarifi Yapılışı
- Bir gece önceden ıslattığımız yarım su bardağı maş fasulyesi süzülür yıkanılır.
- Sonra küçük bir tencereye konur 1 su bardağı kaynar suda 20-25 dakika kadar haşlanmaya bırakılır ama biraz daha deri olmasını sevenler 15 dakika kadar haşlanması yeterli olacaktır.
- Bu arada salatalık, köy biberi ve domates küçük küçük doğranır geniş bir kaseye konulur ardından maydanoz kıyılır oda kenarda bırakılır.
- Dondurulmuş mısırı daha çabuk pişmesi için kaynar su kullanarak resimdeki aparat ile buharda 10 dakika kadar pişirilir.
- Pişmiş olan maş fasulyesini suyundan süzerek biraz soğmaya bırakılır.
- Ilımış maş fasulyesini diğer sebzelere katıp ve üstüne limon suyu, sıvı yağ ve pul bilberi ile tuz katıp bir güzel karıştırılır.
- En son haşlanmış mısırı biraz ılıdıktan sonra onu da salataya ilave ederek kıyılmış maydanoz da katılır ve hepsini birbirleriyle harmanlayarak salata servise hazır edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder