Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet kabak
- 1 adet havuç
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- 5 su bardağı su
- Yarım su bardağı süt
Kabak Çorbası Tarifi Yapılışı
Kabak sevmeyenler burada mı? Bu tarifime buyrun o zaman sevmeyenlere sevdiren bu tarifi kaçırmayın isterim lezzetine doyum olmuyor klasik çorbalardan sıkıldıysanız eğer farklı bir tat ve renk cümbüşü üstelik çocuklar içinde birebir yemeğini yemezlerse çorbasını içiririz
Buyrun yapımına geçelim
- Tencereye sıvı yağ ve tereyağını alıp ısıtıyoruz, daha sonra unu da ekleyip kokusu çıkana dek kavuruyoruz.
- Unumuz kavrulurken yıkadığımız havuç ve kabakları rendeliyoruz.
- Dilerseniz kabuklarını soyabilirsiniz ben soymadım.
- Havucumu da dondurucudan çıkarıp kullandım tarifini vermiştim sayfama bakabilirsiniz.
- Rendelediğimiz havuç ve kabakları unun üzerine ilave edip sebzeler suyunu salana dek ara ara karıştırarak ocakta tutuyoruz.
- Sebzeler ölünce üzerine soğuk suyu döküyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
- Çorbamız kaynayınca tencereyi ocağın küçük gözüne alıp tuzunu damak zevkinize göre ayarlayıp yarım su bardağı sütü de yavasş yavaş ilave edip 5 – 10 dakika kadar daha çorbamızı kaynatıp ocağı kapatıyoruz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder