Kadın Budu Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 600 g köftelik kıyma(azyağlı)
- 1 adet iri kuru soğan
- 1 yumurta
- 1 kahve fincanı pirinç
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışta;
- 1/2 (yarım) çay bardağı galeta unu
- 1/2 (yarım) çay bardağı buğday unu
- 1 yumurta
Kızartmak için;
- 2-3 su bardağı sıvı yağ (ayçiçek)
Kadın Budu Köfte Tarifi Yapılışı
- Kıymanızı ikiye bölün.Yanmaz tavanıza 2-3 kaşık su ve kıymayı alın, kavurun.
- Kıymanızı ateşten almaya yakın rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanlarınızı ekleyin.
- 1 dk kadar kavurup kıymanızı soğumaya bırakın.
- Diğer yandan pirincinizi haşlayın(çok haşlamayın zira yoğurma esnasında parçalanmasın).
- Yoğurma kabına soğumuş kıyma, çiğ kıyma, haşlanıp süzülmüş pirinci alın.
- Yumurtayı ve baharatları ekleyin.
- Köfte harcınızı yoğurun.
- En az 2 saat kendini çekmesi ve dinlenmesi için buzdolabında bekletin.
- Kızartma aşamasında, yağınız derin kızartma tencerenize alın.
- Köftelerinize iri oval şeklini verin.
- Köftelerinizi, önce un ve galeta unu ile harmanlanmış derin kasede karışıma bulayın, ardından çırpılmış yumurtaya…
- Kızgın yağda kızartın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder