Misket Köfteli Orman Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
Köftelik Malzeme;
- 500 gr orta yağlı kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan (ince doğranmış)
- 5-6 kaşık galeta unu (yada bayat ekmek içi )
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 çay kaşığı köftelik baharat yada.
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- İnce kıyılmış maydanoz
Garnitür malzemeler;
- 1 kavanoz iri bezelye
- 4 orta boy patates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım kaşık biber salçası
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet çarliston biber
- 2 adet kapya biber
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay kaşığı kimyon
Misket Köfteli Orman Kebabı Tarifi Yapılışı
Şahane tadı ile mükemmel bir yemek
- Yoğurma kabına soğan incecik küp küp minicik doğranır.
- Üzerine köfte için gerekli tüm malzeme eklenerek birbirine yedirilene kadar elde yoğrulur.
- Hazırlanan harçtan avuç içinde yuvarlak minik toplar yapılır ve büyük bir tavada orta ateşte bol yağda hafif kızarana dek çevrilerek kızartılır.
- Köftelerimiz bir peçete serilmiş tabakta hazır bekletilirken, biz büyük tenceremizin içerisine biberleri ve soğanımızı yemeklik minik doğrayıp sıvı yağda kavuralım, daha sonra içine salça ilavemizi yapıp onuda kavurduktan sonra göz kararı kaynar su ilavesi yapalım, içerisine küp doğradığımız patatesleri de ekleyip beraber biraz pişirelim.
- Patatesler yumuşamaya başladığında ise kızarttığımız köfteleri tuzunu ve pul biberini katıp beş dakika kaynatalım en sona haşlanmış bezelyeleride ilave ederek tadını suyunu kontrol edip hep beraber pişmeye bırakalım.
- Yemeğimiz servise hazır afiyet olsun.
- Görüntü olarak ta tat olarak ta gerek misafirlerinize gerek sevdiklerinize sunacağınız gayet zengin içerikli bir akşam yemeği yanında pirinç pilavı ve cacıkla salatada olabilir ikram edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder