Sebzeli Fırın Tavuk Tarifi

Sebzeli Fırın Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet tüm tavuk but
  • 3 adet patates
  • 3 adet havuç
  • 10 adet arpacık soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı su
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı limon suyu.

Sebzeli Fırın Tavuk Tarifi Yapılışı

Yemeğimiz için öncelikle eğer derisini sevmiyorsak deriyi alalım. Eğer seviyorsanız ocağın üzerinde tutup güzelce tutup tütsüleyelim. Sonra iyice yıkayıp ocağa alalım. Üzerini geçecek kadar sıcak su koyup kaynamaya bırakalım. 15 dakika haşlayalım. Biz bu arada sebzeleri yıkayıp doğrayalım. Patatesleri elma dilimi, havuçları halka. Tepsiye hepsini koyalım. Soğanları da tüm tüm koyalım. Ayrı bir kapta ezilmiş sarımsağı, salçayı, yoğurdu, limonu ve baharatları ilave edip karıştıralım. Tuzu ve baharatları kendinize göre ayarlayın. Haşlanmış tavukları da tepsiye alalım. Üzerine Sosu gezdirip iyice karıştıralım. Tavukların üzerine iyice yedirelim. Tepesinin yanından 1 çay bardağı sıcak suyu dökelim. 250 derecede kızarana dek pişirelim. Afiyet olsun.

Yorumlar