Yoğurtlu Cevizli Mantar Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr. mantar
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
- 1 kase süzme yoğurt
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) demet dereotu
Yoğurtlu Cevizli Mantar Salatası Tarifi Yapılışı
Çok lezzetli bir salata tarifi. Mantar sevenlere tavsiye ederim.
- Salatamız için ilk önce mantarları iyice yıkayıp doğrayalım. Ben saplarınıda kullandım. Tavaya tereyağını koyalım.
- Doğranmış mantarları koyup suyunu çekene dek iyice kavuralım. Tuzunu ilave edelim. Altını kapatalım.
- Diğer yanda yoğurda ince ince kıyılmış dereotunu ve tuzu ilave edip karıştıralım.
- Mantarın üzerine dökelim. Dileyen normal yoğurtta kullanabilir.
- Tavaya tereyağını koyalım. Kıyılmış cevizleri ilave edip kavuralım. Toz kırmızı biberi atalım. İsteyen pul biber kullanabilir.
- Tuz ayarlarını kendimize göre ayarlayalım. Kavrulmuş cevizi yoğurdun üzerine gezdirelim.
Yoğurtlu Cevizli Mantar Salatası servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder