11 Aralık 2018 Salı

Yoğurtlu Cevizli Mantar Salatası Tarifi

Yoğurtlu Cevizli Mantar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr. mantar
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) demet dereotu

Yoğurtlu Cevizli Mantar Salatası Tarifi Yapılışı

Çok lezzetli bir salata tarifi. Mantar sevenlere tavsiye ederim.
  1. Salatamız için ilk önce mantarları iyice yıkayıp doğrayalım. Ben saplarınıda kullandım. Tavaya tereyağını koyalım.
  2. Doğranmış mantarları koyup suyunu çekene dek iyice kavuralım. Tuzunu ilave edelim. Altını kapatalım.
  3. Diğer yanda yoğurda ince ince kıyılmış dereotunu ve tuzu ilave edip karıştıralım.
  4. Mantarın üzerine dökelim. Dileyen normal yoğurtta kullanabilir.
  5. Tavaya tereyağını koyalım. Kıyılmış cevizleri ilave edip kavuralım. Toz kırmızı biberi atalım. İsteyen pul biber kullanabilir.
  6. Tuz ayarlarını kendimize göre ayarlayalım. Kavrulmuş cevizi yoğurdun üzerine gezdirelim.
    Yoğurtlu Cevizli Mantar Salatası servise hazır. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder