21 Ocak 2019 Pazartesi

Ali Paşa Pilavı Tarifi

Ali Paşa Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için:
  • 300 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan ( rendelenmiş )
  • 1 yumurta
  • 1,5-2 yemek kaşığına yakın galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
Pilav için:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Sıvı yağ
  • Tuz
Sosu için:
  • Yarım su bardağın dan biraz fazla domates sos
  • 2 diş sarımsak
  • Maydanoz

Ali Paşa Pilavı Tarifi Yapılışı



Köftesi için, kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Soğanı, yumurtayı, tuzunu, karabiberi, galeta ununu da ekleyip harcımızı iyice yoğuruyoruz. Köfteleri misket büyüklüğünde yapıp yuvarlıyoruz.
Pilavı için, pirinci 2-3 su yıkayıp tuzlu suda 15 dakika bekletip tekrar iyice yıkayıp süzdürelim.
Pilavı yapacağımız tencereye sıvı yağı döküyoruz. Pirinci ilave edip kavurmaya başlıyoruz. Tereyağını da ekliyoruz ve kavuruyoruz. İyi kavrulduktan sonra suyunu, tuzunu ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte pişirelim.
Köfteleri tavada az sıvı yağ ile çevirerek kızartıyoruz. Domates sosu sarımsağı maydanozu ilave edip kaynatıyoruz. Pilavı servis edeceğimiz tabağa alıp köfteleri üzerine dökebilirsiniz.
Ben kelepçeli kalıp kullandım servis için. Afiyet şeker olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder