Erişte Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane kuru soğan
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı erişte
- 1 litre su( 5 su bardağı su)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı nane
- Tuz, dilerseniz limon suyu
Üzeri için ;
- 1/4 (çeyrek) demet maydanoz
Erişte Çorbası Tarifi Yapılışı
- Soğanları sıvı yağ ile beraber bir tencere alın kavurun üzerine un koyup kavurmaya devam edin.
- Daha sonra salçayı soğanlara ilave edin.
- Üzerine kaynattığınız suyu ilave edin.
- Üzerine erişteleri ve tuzu ilave edin. .
- Erişteler piştikten sonra tencerenin altını kapatın.
- Üstüne nane serpip karıştırın.
- Servis tabağına aldıktan sonra üzerine doğranmış maydanoz serpin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder