Sebzeli Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı süt
- 4-5 su bardağı su/tavuk suyu/et suyu
- 1 adet havuç
- 1 adet kapya biber
- 1 adet çarliston biber
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- Tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber, toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı nane
Sebzeli Un Çorbası Tarifi Yapılışı
1. Tencereye tereyağını koyup eritin üzerine unu ilave edin. 2-3 dk unun kokusu çıkana kadar kavurun.
2. Ardından sütü koyup unun açılması için devamlı karıştırın.
3. Suyu ilave edin.
4. Küçük küpler halinde doğranmış havuç ve biberleri ekleyin.
5. Su kaynayana kadar devamlı karıştırın.
6. Su kaynadıktan sonra havuçlar pişene kadar kısığa yakın bir ateşte 10 dk daha kaynatın.
7. Havuçlar yumuşayınca arpa şehriyeyi ilave edin. Devamlı karıştırarak şehriyeler şişene kadar pişirin.
8. En son tuz ve baharatları ilave edip 1-2 dk daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
. . AFİYET OLSUN. .
2. Ardından sütü koyup unun açılması için devamlı karıştırın.
3. Suyu ilave edin.
4. Küçük küpler halinde doğranmış havuç ve biberleri ekleyin.
5. Su kaynayana kadar devamlı karıştırın.
6. Su kaynadıktan sonra havuçlar pişene kadar kısığa yakın bir ateşte 10 dk daha kaynatın.
7. Havuçlar yumuşayınca arpa şehriyeyi ilave edin. Devamlı karıştırarak şehriyeler şişene kadar pişirin.
8. En son tuz ve baharatları ilave edip 1-2 dk daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
. . AFİYET OLSUN. .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder