Tavuklu Kereviz Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 but haşlanmış didiklenmiş tavuk
- 1. 5 çay bardağı erişte
- 3 adet küçük boy kereviz
- Yarım demet samut (dere otu)
- 1 diş sarımsak
- 4 kase yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
Tavuklu Kereviz Salatası Tarifi Yapılışı
Bismillahirrahmanirrahim
- Tavuk butlarını suyla haşlayıp didikliyoruz.
- Suyuna da erişteleri ekleyip 1 çay kaşığı tuz atarak pişiriyoruz.
- Karıştırma kabına soğuyan tavuk ve erişteleri ekliyoruz.
- Üzerine 2 kase yoğurt koyup kerevizleri soyup çiğ çiğ rendeliyoruz.
- Hemen yoğurtla karıştırıyoruz ki kararmasın.
- Yarım demet samutu ince ince kıyıp ekliyoruz.
- Sarımsağı rendeleyip tuzunu atıyoruz.
- Kalan yoğurdu da ilave edip iyice karıştırıyoruz.
- Servis yapacağımız tabağa alıp üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz.
- Pulbiber serpip kereviz yapraklarıyla süslüyoruz.
- Yoğurt miktarını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun selametle kalın. . .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder