20 Ocak 2019 Pazar

Tavuklu Kereviz Salatası Tarifi

Tavuklu Kereviz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 but haşlanmış didiklenmiş tavuk
  • 1. 5 çay bardağı erişte
  • 3 adet küçük boy kereviz
  • Yarım demet samut (dere otu)
  • 1 diş sarımsak
  • 4 kase yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı

Tavuklu Kereviz Salatası Tarifi Yapılışı

Bismillahirrahmanirrahim
  1. Tavuk butlarını suyla haşlayıp didikliyoruz.
  2. Suyuna da erişteleri ekleyip 1 çay kaşığı tuz atarak pişiriyoruz.
  3. Karıştırma kabına soğuyan tavuk ve erişteleri ekliyoruz.
  4. Üzerine 2 kase yoğurt koyup kerevizleri soyup çiğ çiğ rendeliyoruz.
  5. Hemen yoğurtla karıştırıyoruz ki kararmasın.
  6. Yarım demet samutu ince ince kıyıp ekliyoruz.
  7. Sarımsağı rendeleyip tuzunu atıyoruz.
  8. Kalan yoğurdu da ilave edip iyice karıştırıyoruz.
  9. Servis yapacağımız tabağa alıp üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz.
  10. Pulbiber serpip kereviz yapraklarıyla süslüyoruz.
  11. Yoğurt miktarını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun selametle kalın. . .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder