Süt Dilimi Malzemeleri
- 2 yumurta
- 1,5 kahve fincanı şeker
- 1,5 kahve fincanı süt
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- yarım paket kabartma tozu
Kreması İçin;
- 1 paket krema (200 ml)
- 1 paket toz krem şanti
- 2 yemek kaşığı süt
- 2-3 damla limon suyu
Süt Dilimi Nasıl Yapılır? Yapılışı
- Öncelikle kreması için tüm malzemeleri karıştırın. Mikserle çırpın.
- Koyu kıvama gelince dolaba kaldırın.
- Kek için yumurta ve şekeri çırpın.
- Kremamsı kıvama gelince un hariç tüm malzemeleri ekleyerek en son unu koyun.
- Yağlı kağıt serili kare borcama hamuru dökün.
- 180 derecede pişirin.
- Pişirirken ilk 10 dk da fırının kapağını birkaç kez açın.
- Böylece kekin ortası kabarmayacak düz bir kekimiz olacak. Ortalama 17 dk pişiyor.
- Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı geçince keke hafif bastırarak düzleyin. (Ben bu işlemi yapmadım kekim düz şekilde pişmişti. )
- Kek soğuyunca ortadan 2 ye kesin, isterseniz dilimleyin
- . Kekin Ortasına kremayı koyarak spatula ile düzleyin.
- Dilimlemediyseniz dilimleyerek buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder