Süt Dilimi Malzemeleri
- 2 yumurta
 - 1,5 kahve fincanı şeker
 - 1,5 kahve fincanı süt
 - 1 kahve fincanı sıvı yağ
 - 1 su bardağı un
 - 1,5 yemek kaşığı kakao
 - yarım paket kabartma tozu
 
Kreması İçin;
- 1 paket krema (200 ml)
 - 1 paket toz krem şanti
 - 2 yemek kaşığı süt
 - 2-3 damla limon suyu
 
Süt Dilimi Nasıl Yapılır? Yapılışı
- Öncelikle kreması için tüm malzemeleri karıştırın. Mikserle çırpın.
 - Koyu kıvama gelince dolaba kaldırın.
 - Kek için yumurta ve şekeri çırpın.
 - Kremamsı kıvama gelince un hariç tüm malzemeleri ekleyerek en son unu koyun.
 - Yağlı kağıt serili kare borcama hamuru dökün.
 - 180 derecede pişirin.
 - Pişirirken ilk 10 dk da fırının kapağını birkaç kez açın.
 - Böylece kekin ortası kabarmayacak düz bir kekimiz olacak. Ortalama 17 dk pişiyor.
 - Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı geçince keke hafif bastırarak düzleyin. (Ben bu işlemi yapmadım kekim düz şekilde pişmişti. )
 - Kek soğuyunca ortadan 2 ye kesin, isterseniz dilimleyin
 - . Kekin Ortasına kremayı koyarak spatula ile düzleyin.
 - Dilimlemediyseniz dilimleyerek buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
 
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder