Beğendili Misket Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi İçin ;
- Yarım kilo dana kıyma (köftelik)
 - Yarım çay bardağı galeta unu
 - 1 adet orta boy soğan (rendelenip suyu sıkılmış)
 - 1 çay kaşığı karbonat
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
 - 1 çay kaşığı kimyon
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 1 çay bardağı soğuk su
 - 1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Ayrıca ;
- 1 yemek kaşığı salça
 - Yarım su bardağı su
 - Tuz
 
Beğendisi İçin ;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
 - 2 yemek kaşığı un
 - 1 su bardağı süt
 - Tuz
 - Biraz kaşar peyniri
 - 3 adet közlenip temizlenmiş patlıcan
 
Beğendili Misket Köfte Tarifi Yapılışı
- Köftesi için olan malzemeler güzelce yoğurulur ve minik yuvarlak köfteler yapılır. Tavada az yağda kızartılır.
 - Ayrı bir yerde salça, su ve tuz kaynatılır.
 - Beğendisi için tereyağında un kavrulur üzerine yavaşça süt eklenip hızlıca çırpılır. Devamlı karıştırılarak kıvam alması sağlanır.
 - Kaynayınca közlenip temizlenmiş ve minik minik doğranmış patlıcanlar, kaşar peyniri rendesi ve tuz eklenerek 2 dakika kadar pişirilir.
 - Tabağa önce beğendi koyulup üzerine köfteler dizilir ve en salçalı sos gezdirilir.
 
AFİYET OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder