Beğendili Misket Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi İçin ;
- Yarım kilo dana kıyma (köftelik)
- Yarım çay bardağı galeta unu
- 1 adet orta boy soğan (rendelenip suyu sıkılmış)
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı soğuk su
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
Ayrıca ;
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım su bardağı su
- Tuz
Beğendisi İçin ;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- Tuz
- Biraz kaşar peyniri
- 3 adet közlenip temizlenmiş patlıcan
Beğendili Misket Köfte Tarifi Yapılışı
- Köftesi için olan malzemeler güzelce yoğurulur ve minik yuvarlak köfteler yapılır. Tavada az yağda kızartılır.
- Ayrı bir yerde salça, su ve tuz kaynatılır.
- Beğendisi için tereyağında un kavrulur üzerine yavaşça süt eklenip hızlıca çırpılır. Devamlı karıştırılarak kıvam alması sağlanır.
- Kaynayınca közlenip temizlenmiş ve minik minik doğranmış patlıcanlar, kaşar peyniri rendesi ve tuz eklenerek 2 dakika kadar pişirilir.
- Tabağa önce beğendi koyulup üzerine köfteler dizilir ve en salçalı sos gezdirilir.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder