El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su
 - 1 yemek kaşığı yoğurt
 - 1 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 1 yemek kaşığı sirke
 - Göz kararı tuz
 - 4 su bardağı un
 - Beze aralarına sürmek için tereyağı (her beze için yarım tatlı kaşığı)
 
İç Harcı;
- Peynir
 
El Açması Börek Tarifi Yapılışı
Selamün aleyküm herkese şimdi sizlere el açması börek tarifi vereceğim 
- Öncelikle tüm sıvı malzemeleri ve tuzu bir kapta karıştırın, ardından ununu ekleyin.
 - Hamuru güzel bir şekilde yoğurun ardından 15 dk dinlendirin. 15dknın sonunda hamuru dört beze yapın.
 - Yaptığınız dört bezeyi tekrardan ikiye bölün.
 - Ayırdığınız bezelerin dördüne tereyağı sürün, tereyağı sürülmemiş bezeleri üstlerine kapatın her birini hava almayacak şekilde birbirine yapıştırın.
 - Daha sonra en az 1 saat üstü kapalı bir şekilde hava aldırmadan dinlendirin.
 - Bir saatin sonunda bezeyi açacağınız yeri yağlayın aynı şekilde elinizi de yağlayarak bezeyi açın.
 - Kenarlardan çeke çeke açın zaten ortasının kendiliğinden inceldiğini göreceksiniz.
 - Ardından iç harcını koyup rulo yapın, istediğiniz şekli vererek tepsiye dizin.
 - Yarım saat kadar dinlendirip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35- 40 dk pişirin. (kendi fırınınıza göre süreyi ayarlayın, fırından fırına farklılık gösterebilir. )
 - Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 
 
Yorumlar
Yorum Gönder