El Açması Börek Tarifi

El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Göz kararı tuz
  • 4 su bardağı un
  • Beze aralarına sürmek için tereyağı (her beze için yarım tatlı kaşığı)
İç Harcı;
  • Peynir

El Açması Börek Tarifi Yapılışı

Selamün aleyküm herkese şimdi sizlere el açması börek tarifi vereceğim 😉
  1. Öncelikle tüm sıvı malzemeleri ve tuzu bir kapta karıştırın, ardından ununu ekleyin.
  2. Hamuru güzel bir şekilde yoğurun ardından 15 dk dinlendirin. 15dknın sonunda hamuru dört beze yapın.
  3. Yaptığınız dört bezeyi tekrardan ikiye bölün.
  4. Ayırdığınız bezelerin dördüne tereyağı sürün, tereyağı sürülmemiş bezeleri üstlerine kapatın her birini hava almayacak şekilde birbirine yapıştırın.
  5. Daha sonra en az 1 saat üstü kapalı bir şekilde hava aldırmadan dinlendirin.
  6. Bir saatin sonunda bezeyi açacağınız yeri yağlayın aynı şekilde elinizi de yağlayarak bezeyi açın.
  7. Kenarlardan çeke çeke açın zaten ortasının kendiliğinden inceldiğini göreceksiniz.
  8. Ardından iç harcını koyup rulo yapın, istediğiniz şekli vererek tepsiye dizin.
  9. Yarım saat kadar dinlendirip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35- 40 dk pişirin. (kendi fırınınıza göre süreyi ayarlayın, fırından fırına farklılık gösterebilir. )
  10. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ☺️

Yorumlar